Så lett kommer tyvene seg inn på hotellrommet ditt

Og det er enkelt unngå det. Slik blir du smartere enn hotelltyvene.

Hold alltid nøkkelkortet og pappomslaget med romnummer på helt atskilt. Foto: Odd Roar Lange 

(ODD ROAR LANGE): De som har opplevd tyveri på reisen -  enten fra hotellrommet eller lugaren - forteller alle den samme historien: Det var svært ubehagelig og det var veldig ødeleggende for hele reisen.

Det er veldig viktig med en god reiseforsikring, men det hjelper ikke så lite når det gjelder følelsen av å få privatlivet invadert, og den vonde opplevelsen av å bli frastjålet noe som er viktig for deg.

Har du navn på nøkkelknippet?

Jeg tipper at du ikke har navn og adresselapp på nøkkelknippe ditt hjemme. Sannsynligvis ikke på bilnøkkelen din heller.
Grunnen til at du ikke skal ha dét er åpenbar: Dersom noen får tak i nøkkelknippe ditt så skal du ikke gjøre det enklere enn nødvendig for dem å finne ut hvor nøklene passer og hvilket hus de skal låse seg inn i (eller hvilken bil de kan stjele).

På danskebåten

Det samme gjelder når du er på reise. På danskebåtene er nøkkelen til lugaren formet som et pappkort (se bildet til høyre). Dersom du reiser med DFDS fra Oslo til København får du et slikt kort hvor det står navnet ditt og lugarnummeret på.

Slik skal du gjøre det: Brekk av den nedre pappdelen der lugarnummeret ditt står oppgitt. Denne har du atskilt fra kortet under hele reisen. Dersom du mister nøkkelkortet på skipet - eller under oppholdet i land før returreisen - så er kortet ubrukelig for tyvene. De vet rett og slett ikke hvilken lugar kortet passer til.

På hotellet

De fleste moderne hotell har også plastkort som nøkkel til hotellrommet. Når du får denne utlevert ligger den gjerne i et pappomslag som angir romnummeret ditt.
Lær deg nummeret og kast pappomslaget så fort som mulig i søppelbøtta inne på ditt eget rom. Bruk eventuelt pappomslaget i den spesielle «lysbryteren» som krever at du setter i værelseskortet for å få lys og tv til å virke. 

For: Når du forlater rommet så skal du la det stå på litt lys på rommet, og la også tv-en stå på hele tiden.

Pass på at ingen ubudne gjester kommer inn på hotellrommet ditt på reisen.  Foto: Odd Roar Lange

Tyver bryter seg nemlig ikke inn på et rom hvor de tror det er folk. Og siden tv-en din står på, og de hører lyden av den ut i gangen, så tror de selvsagt at du er der inne på rommet ditt...

PS: Dersom du er på hotell med «gammeldagse» nøkler så skal du alltid levere denne nøkkelen i resepsjonen når du forlater hotellet. Ellers kan lommetyver få tak i nøkkelen, og de drar raskt til hotellet ditt og låser seg inn og tømmer rommet for verdisaker.  

Få med deg disse tipsene også: