Slik redder du mobilen din i kulda

Slik redder du mobilen din i kulda

Når vinterkulda fester grepet kan du miste mobilkontakten. Slik løser du mobilproblemet.

Sånne værforhold er dårlige for mobiltelefoner.                  Foto: Odd Roar Lange

De nye smartelefonene er nyttig til det meste. Men ikke til å håndtere vinterkulda. Dersom du eier en smarttelefon har du allerede merket problemet: telefonen skrur seg av selv om du har batterikapasitet til overs.

Tidligere har man trodd at vinterdøde telefoner skyldes at batteriet lades raskt ut når det er mange minusgrader. Sannheten når det gjelder smarttelefonene er snarere at ingen av de vanlige telefonene er  konstruert for å tåle minusgrader. For å beskytte telefonens komponenter er den laget slik at den skal skru seg av.

Dette redder vintermobilen

Her er to kjappe tips som redder mobildagen. Kjøp et par billige barnesokker i ull og bruk en slik som isolasjon rundt telefonen din. Ull er bedre enn fleecestoff. Ha telefonen på en innerlomme eller tilsvarende dersom det er mulig.

Ikke bruk telefonens smart-funksjoner, men bruk den kun som telefon og ha den gjerne inne i ullsokken når du ringer med den. La sokkeåpningen være opp, så du ikke risikerer at telefonen faller ut av sokken mens du snakker i den.

Fine vinterforhold, elendige mobiltelefonforhold.              Foto: Odd Roar Lange       

Full lading

Ha alltid med deg en mobillader. Denne er like viktig som selve telefonen. Ja, det føles upraktisk. Men, det er enda mer upraktisk med en strømløs telefon...

PS: Hvis du er i nærheten av et hotell og går tom for mobilstrøm så kan du stikke innom resepsjonen og spørre om de har en gjenglemt lader du kan låne. Det er ganske stor sjanse for at det ordner seg.

Vil du ha noen flere gode reisetips? Les her:

Forsetter de slik er det Uber og ut for drosjene

Forsetter de slik er det Uber og ut for drosjene

Her er et tips til årets nyttårsforsett

Her er et tips til årets nyttårsforsett