THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Til deg i sete 22 B i flyet: Hva er det med deg?

Jeg vet at du har sett denne passasjeren flere ganger. Jeg regner med at det ikke er deg.

Ta det med ro, du kommer like fort ut av flyet og frem til bestemmelsestedet uansett. Foto: Odd Roar Lange

See this content in the original post

(Odd Roar Lange): Se for deg dette: SK4697  fra Gardermoen ved Oslo landet på Las Palmas de Gran Canaria, 28 minutter foran rute og flyet har nettopp parkert ved gaten.
Det sier pling i høyttaleranlegget, og så skjer det. Hver gang:

Noen - eller, ganske mange, egentlig, - spretter i været som om de er blitt skutt ut av stolen.  Selv om de skal være 14 dager på favorittøya Gran Canaria - og det bare er late dager, ingen timeplan og ikke noe stress som venter.

Sannsynligheten for at det er passasjerer ved vindu eller midtsete som prøver seg ut i midtgangen er like stor som om det er midtgangplasserte passasjerer.

Konkurranse?

De fyker opp som om det skulle være en konkurranse å komme seg først ut av flyet. Så får det heller våge seg om man i farten kommer i skade for å plante en albue i ansiktet på noen, eller dytte den som står foran og bak mens man kjemper for å finne håndbagasjen i hyllen over setet. For bagen ligger under noen jakker og en taxfree-pose. Men det bryr man seg sjelden om.
Det får heler våge seg om posen med flasker faller ned. Den gjør jo sjelden det, så det går nok bra denne gangen også.

Naturens lov - i lufta og på bakken

Slapp av. Du kommer like fort frem, uansett. Foto: Odd Roar Lange

Nå har det seg slik at de som er midt i flyet neppe kommer seg først ut, siden de foran nødvendigvis må ut først. 
Og dersom det er utgang bak - så må de som er plassert bak også gå ut først. Før de midt i flyet kommer seg ut.
De kommer seg ikke først ut hvis de er på rad tre, fem, ni eller 12 heller. 
Og det er vel strengt tatt ikke så fryktelig mye å stresse for, uansett hvor du sitter. Siden all bagasje kommer likt inn i ankomsthallen, og - med mindre jeg har gått glipp av noe - det er ikke noen sammenheng mellom å være først opp av stolen i forhold til rekkefølgen koffertene kommer på transportbåndet...

Slik kan det også gjøres

Jeg har noen ganger - ganske mange, når jeg tenker meg om - prøvd å sitte rolig, reise meg når det er plass og ta ned håndbagasjen uten å rive ned annen bagasje fra bagasjehyllen.
Så rusler jeg rolig ut av flyet og inn i ankomsthallen. Og, tro det eller ei. jeg får bagasjen min akkurat like tidlig som den som for fem minutter siden ble skutt ut av setet sitt på 22B eller hvor han nå satt.
Sjansen for at vi kommer på samme buss er ganske sannsynlig. For kanskje skal vi på på samme hotell på Gran Canaria også.  
Derfor: Ta det mer med ro, gi en hjelpende hånd til dem som trenger det. Det kan være eldre mennesker, de som reise med barn, eller de som virkelig har det forferdelig travelt for å rekke neste fly.

Først i køen - igjen

For, disse burde fått et lite forsprang, i alle fall hvis de kun har håndbagasje.
Men, dette fortrinnet ødelegges uansett av han på 22B og kona hans - og alle de andre med kruttladning under rumpa.
Fordi de spratt opp samtidig som det sa PLING - fordi de skulle rekke å komme tidlig frem til bagasjebåndet - fordi de vil stå helt inntil båndet for å se etter kofferten sin, og samtidig sikre at de bak ikke får tak i sin.

Vil du ha de beste reisetipsene direkte til din facebook? Trykk her.

See this content in the original post

Fikk du lest disse?

See this content in the original post