THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Gressholmen kro - en stjerne ved Oslofjorden

Det kan gå veldig bra selv når noe går galt

Jeg kommer tilbake til Gressholmen Kro.

See this content in the original post

(ODD ROAR LANGE): Ved den indre delen av Oslofjorden ligger en rekke spisesteder. Mange av dem av nyere dato, eller nyrenoverte og fancy spisesteder. Det finnes noen som også har beholdt stilen fra den tiden de er bygget. Mangfoldet er stort og valgmulighetene er mange.

Ut med båt

Men vil du ha en opplevelse som skiller seg fra de andre , som virkelig er en tidsreise - men som allikevel klarer å innfri dagens krav og forventinger? Da skal du ta turen til øya Gressholmen i Oslo og rusle de to-tre hundre meterne opp til deilige Gressholmen Kro.
Først litt om reisen dit: Ta øybåten fra Oslofergene, som går fra Rådhuskaia/Aker brygge. Det er ulike avganger og ruter gjennom dagen, så pass på at du ikke går av på feil øy.
For dere skal innom flere andre øyer på vei til til Gressholmen. Billett kjøper du her. Du kan også kjøpe om bord, men da koster det litt ekstra. Se rutetidene her.

Nostalgi og stjerner i øynene

Gressholmen Kro har alt du ønsker deg av varme og sjarme. Her er det nostalgi i massevis, mange utebord - under telttak og under åpen himmel. Og du bestiller enten via app som registreres ved bordet, via nettside eller i kioskluka.
For dem som liker god, gammeldags fjordstemning, sommerglede og følelsen av å reise i tid så er Gressholmen Kro en skatt.
Jeg har besøkt kroa mange ganger opp gjennom årene, men aldri har den vært så bra som nå.
Det er langt fra Michelinstjerner, men det er allikevel til å få stjerner i øyene av.

Nydelig og spicy blåskjell - det er smaken av en sommerdag ved fjorden

Når noe går galt

Så er det som med sommerrestauranter flest, litt risiko for at noe kan gå galt. Og det gjorde det da jeg testet Gressholmen i uke 28. En travel og fin sommerdag og mange gjester.
Første drikke ble bestilt og betalt via QR-koden (98 kr for 0,5 l fatøl) - og servert i løpet av få minutter.
Deretter bestilles en tallerken blåskjell og en ny halvliter øl.
Blåskjellene kom etter ca 20 minutter, men til tross for henvendelse til en servitør ble ikke etterlysningen av drikke fanget opp. Det går ytterligere 15 minutter, der maten blir kald, og drikke er fortsatt fraværende.
Jeg skal innrømme det: irritasjonen steg og var godt over sommertemperatur ved bord 313.
En ny servitør blir gjort oppmerksom på feilen.
Og nå skjer ting fort:
En kald øl blir omgående levert, samtidig som servitøren får beskjed om at maten nå er blitt kald og derfor kan tas med tilbake. Det fikk klare seg med en øl.
Ett minutt etterpå er servitøren tilbake, og tilbyr ny servering av blåskjell.
Det tar knapt to minutter før maten er på bordet. En meget god og spicy blåskjellrett. Trolig sommeren beste - så langt. Nå er jeg veldig glad for at jeg takket ja til re-serveringen.

Klikk på bildene for å se dem i full størrelse. Alle foto: Odd Roar Lange

Når feil rettes opp

Poenget mitt er, at feil kan oppstå i alle deler av reiselivet. Og ofte på en restaurant. Men dersom man sier fra på en hyggelig (eller minst en nøytral) måte, så får stedet mulighet til å rette opp feilen. Og på Gressholmen Kro ble det gjort på en oppskriftsmessig måte.
Jeg nøler ikke med å anbefale Gressholmen Kro for dem som vil ha en sommerkledd, uformell, trivelig og ærlig sommeropplevelse midt i Oslofjorden.
Prisnivået er på alle måter akseptabelt - og husk å lese deg opp på åpningstider mm før du drar.
Til alle som vil oppleve en stjerne ved Oslofjorden: Dra til Gressholmen kro så snart du kan.

Les den spennende historien om Gressholmen og Gressholmen kro

See this content in the original post