Mr. København: Dette er de 7 beste smørbrødrestaurantene

På skattejakt etter de beste smørbrødene

København er den store smørbrødbyen. Men det er lett å gå seg vill i de gode fristelsene. Hvor bør man gå for å få de beste opplevelsene? Dét kan Henrik Thierlein, også kjent som Mr. København, svare på.

Og her er hans beste anbefalinger til smørbrødglade gjester i København.

7. Bjørnekälderen

Foto: Bjørnekælderen

Den nye «gutten i byen» i en kjeller i vakre Frederiksberg Allé. De serverere deg klassiske smørbrød med et hint av asiatiske toner, alt er gjennomtenkt ned til de siste detaljene. Det er mange som lager rugbrød. Det er noen som lager uforglemmelige rugbrød. Som Mads Dalsborg. Jeg sier ikke mer....

6. Meyers i Tårnet

Foto: Restaurant Meyers i Tårnet

Claus Meyers er mannen bak den nye nordiske revolusjonen i dansk gastronomi. Og her i tårnet på toppen av det danske parlamentet serveres moderne smørbrød etter Meyers ideer og erfaringer.

5. Møntergade

Foto: Restaurant Møntergade

En moderne klassiker fra dag én. Smørbrød er selve hjertet til de tre eierne. Møntergade er på plass i Guide Michelins «Bib Gourmand» og den anbefalte restauranten ligger like ved Kongens Have og midt i København sentrum.

4. Slottskjelleren hos Gitte Kik

Foto: Slotskælderen/Ritzau

Her snakker vi om en klassiker for Folketinget. Dette er det første stedet jeg fikk smørbrød i København. Her serverer de smørbrød om en «gammel mote» - levert på riktig måte!

3. Selma

Foto: Restaurant Selma

Svenske Magnus Pettersson gikk i lære hos legendariske Aamann og har skapt en revolusjon i Danmark. Guide Michelin har gitt restauranten en Bib Gourmand for det moderne smørbrødet. Du finner den like ved Torvehallerne i sentrum.

2. Palægade

Foto: Palægade

Michelinrestauranten Formel B har lansert en elegant versjon av Danmarks nasjonallunsj i koselige omgivelser i København sentrum. Her tar de et suverent grep om de gamle klassikerne.

1. Aamanns

Foto: Aamanns

Vi kan altså takke den ukronede smørrebrødskongen Adam Aamann for å ha startet den moderne smørbrødsrevolusjonen i Danmark. Han har fire restauranter rundt i byen, alle med dyp respekt for råvarer og økologi.

Han er Mr. København

Henrik Thierlein blir ofte omtalt som «Mr. København» og har jobbet hele livet innenfor dansk turisme. Først hos VisitOdense, deretter i tre ulike avdelinger hos VisitDenmark inklusiv Oslokontoret, hvor han startet presseavdelingen i Norge på 90-tallet.

Han har også jobbet over 20 år som internasjonal pressesjef i VisitCopenhagen.

I dag er Henrik Thierlein rådgiver innen reiseliv, presse og gastronomi, og er fast gjesteskribent i Danmarks største bymedie MigOgKbh.dk og jobber for å promotere Danmark. Noe han har gjort dette i 30 år i år.

Han har bodd og spist «over alt» i Købehavn, og her er hans beste anbefalinger. Du kan også følge hans reiser på instagram: Henrik Thierlein.

Har du spørsmål eller kommentarer, eller har du egne tips som du vil dele? Gjør det gjerne i kommentarfeltet.

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også fast bidragsyter med reisereportasjer og nyttige reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.

Følg alle reisene på instagram her @thetravelinspector