7 tips til damer som vil reise smart

Dette bør du huske neste gang du skal reise. 

Velg de små hotellene. 

Legg litt ekstra arbeide i å velge det rette hotellet for deg. Små hoteller med små resepsjoner tilbyr ofte en bedre service og trygghet enn de store. Velg hotell som gir deg personlig service og omtanke. Du kommer ikke til å angre. Spør gjerne venninner eller facebookvenner om tips.

Velg de trafikkerte gatene på kveldstid

Det er ingen smart idé å ta de kjappe bakgatene og snarvegene. Et godt tips er å spørre de kvinnene som jobber på hotellet om tips. Spør gjerne det kvinnelige rengjøringspersonalet, kvinner som jobber med serveringen fremfor de som jobber med bookingen.

Studere kartet før du går ut

Ingenting får det til å lyse turist så mye som en som står med kartet på et gatehjørne. Sett gjerne på google map på telefonen, koble til ørepluggene og følg den anvisningen du får på øret. Det er lov å se litt kjent ut.

Du reiser aldri alene

Særlig hvis du kjører med taxi. Ring opp en venninne og hold samtalen i gang. Fortell henne gjerne hva du ser ut gjennom vinduet, slik at hun kan følge turen. Det er tryggere for deg, og morsomt for henne. Dersom du ikke får svar så er det lov å fake en samtale. 

Ha pengene klare til tips

Ikke ta frem en tykk lommebok (som ofte er full av gamle kvitteringer etc). Sørg for  ha småpenger for hånden. Ha gjerne noen sedler liggende i en tom leppepomade, slik at du kommer deg hjem selv om du mister eller får frastjålet lommeboka. Ingen lommetyver stjeler en leppepomade.

Legg verdisakene i veska

Dette gjør du i god tid før du kommer til flyplassens sikekrhetssjekk. Mobiltelefon, klokke, smykker, lommebok osv skal ned i veska. Ikke ligge å "flyte" rundt i boksen som sendes gjennom sikkerhetskontrollen.

Veska festes til stolen

Når du spiser på restaurant, kafé eller tar en tur på bar så setter du gjerne veska på gulvet. Sørg for at det er festet rundt en stolbein eller foten din. Fest den med et skjerf eller ved hjelp av remmen på veska.