THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Derfor er det fullt kaos på Kastrup akkurat nå

12 personer mistet jobben. Da ble det kaos på flyplassen

Det ble en ekstra travel dag for politiet og sikkerhetsvakter på Kastrup i dag. Arkivfoto: Odd Roar Lange

See this content in the original post

(ODD ROAR LANGE): For øyeblikket (5. februar 2020) er det en ulovlig nedleggelse av arbeidet blant sikkerhetspersonell på Kastrup. Det betyr at reisende vil oppleve forsinkelser og lange køer. Dette forteller ledelsen ved danmarks største flyplass, Kastrup i København.
Aksjonen blant de ansatte har skapt store problemer for mange tusen reisende.
Ulla Thygesen, som er talsperson for vekternæringens fagforening forteller til dansk TV2 at årsaken til streiken er at 12 ansatte har fått sparken på ugyldig grunnlag.

Bagasjetrøbbel

-Vi har for tiden 7 åpne sluser i sikkerhetskontrollen og jobber for å få flest mulig gjennom disse. Aksjonen fører til at mye bagasje ikke kan scannes og derfor ikke følger med flyene. All bagasje blir videresendt. Vi oppdaterer informasjon kontinuerlig på informasjonsskjermer, cph.dk og CPH-appen, skriver flyplassens informasjonsavdeling på sine nettsider.

Passasjerer som ramme av streik på flyplasser får normalt sett ikke EU-kompensasjon for forsinkelser eller kanselleringer som skyldes aksjonene. Men du har krav på ny flybillett eller refusjon av ubrukt billett, samt mat og drikke. Dersom du vil ha oversikt over alle rettigheter: send en epost til flyforsinkelse@thetravelinspector.no og få alle opplysninger sendt direkte til din epostboks.

See this content in the original post