THE TRAVEL INSPECTOR

View Original

Sterkt av norsk akevitt - og du kan bli med på ekspedisjon

Tradisjonsrike og moderne akevitt er i verdenstoppen.

See this content in the original post

(Odd Roar Lange): Norske akevitt er i verdensklasse - og nå kan du sikre deg plass i neste års akevittekspedisjon i Oslo. Ekspedisjonen går fra Stortinget lørdag 14. april 2018 vil på ferden besøke flere akevittsteder hvor vertskapet byr på både reisedram og spennende historier om norsk akevitt. Reisen avsluttes på Gamle Raadhus Restaurant, som er autorisert serveringssted for norsk fatmodnet akevitt. 

Les mer: Bli med på en reise i mat, historie og opplevelser!

Vinnere

Arcus’ akevitter vant en rekke priser i både International Wine & Spirits competition (IWSC) og International Spirit Challenge (ISC). Konkurransen arrangeres i London hvert år. Flere tusen ulike brenneviner fra hele verden blindsmakes av eksperter. Internt omtales konkurransen som bransjens olympiske leker, skriver Arcus i en pressemelding.

Bedre enn gull

Head of Marketing i Arcus, Claus Toftkjær, konstaterer at flere av produktene utmerket seg til mer enn bare gull:
- Aalborg Dild, Aalborg Jul- og begge varianter av Linie Double Cask ble tildelt den høyeste utmerkelsen, «Trophy«. Det betyr at de har fått over 90 poeng.
For å få gull må spriten ha mellom 80-90 poeng, forteller han og legger til:
- Å ha fire «Trophy»-vinnere i samme kategori og av samme selskap er eksepsjonelt og noe ingen annen produsent eller kategori av brennevin kunne matche

See this content in the original post