Slik blir du en favoritt-flypassasjer

Slik blir du en favoritt-flypassasjer

  1. Håndbagasjen har sine maksimumsmål. Det er ikke fordi flyselskapet ønsker å plage deg. Men fordi det er begrenset plass i hyllen over setene. Noen ganger prøver passasjerer å «sprenge» plass til for stor bagasje. Det funker aldri. Hold deg til riktig maks-størrelse og vekt, og gjør reisen hyggeligere for alle.
  2. Vent tid det er din tur til å bli servert. Ikke trykk på knappen som tilkaller kabinpersonalet. De er på jobb for flere enn deg. Dette er ikke knappen du skal trykke på for å få mer kaffe eller snacks. Slapp av. Det kommer snart noen forbi uansett. Med mindre det er mye turbulens.
  3. Har du noen gang tenkt at kabinpersonalet kunne vært naboen din. Og du smiler vel til naboen. Oppfør deg slik på flyet også. Husk at de som jobber der kanskje har vært på jobb siden lenge før du stod opp. Og: de får kun lønn for tida de er i lufta. Ikke all ventetiden i mellom. Derfor: smil, si hei og vær høflig. Det lønner seg. Alltid!
  4. Små barn lager lyd – og ofte rot. Det er ikke noe særlig kjekt å være kabinpersonale som må ta i mot papirservietter med gulp, snørr, juicerester og annen «moro». Ta med deg en plastpose med ziplås. Samle alle «personlige etterlateskaper» i denne, og gi den deretter til kabinpersonalet.
  5. Har du noen gang tenkt over hvor slitsomt det er å være på jobb i et fly? Neppe. Du tar det som en selvfølge at de er der for deg, og yter deg topp service. Selv om du bare har betalt 199 kroner for billetten og du «glemte» at du ikke er på businessclass. Prøv dette en gang: Kjøp en god luksus-sjokolade, gi den til de som jobber om bord (eventuelt til de som jobber ved gaten). Som din takk for at de er der for deg. Du kommer til å få en veldig, veldig fin reaksjon. Bare prøv.
Norske reisende er utro - mot hotellkjedene

Norske reisende er utro - mot hotellkjedene

Kan du noe om film? Da kan du ende i Los Angeles

Kan du noe om film? Da kan du ende i Los Angeles