Et perfekt reisefølge - når størrelsen teller

Et perfekt reisefølge - når størrelsen teller

Som reiseblogger jakter jeg ofte det perfekte. Nå har jeg funnet noe som er det.

Ute på jobb. Her på kafe i Tromsø.                                                             Foto: Odd Roar Lange   

Mine anbefalinger til andre er å prøve å reise med så lite bagasje som mulig. Det er ikke alltid jeg klarer å følge rådet selv. Fordi jeg i tillegg til normalt reiseutstyr også trenger kamera, noen objektiv og godt datautstyr. Til vanlig dreier det seg om en Mac Book Pro. Selvsagt kommer også mobiltelefon og diverse ladere, ekstrabatteri og tilbehør. Noen ganger byttes Mac ut med Ipad for å spare vekt.

Men i de fleste tilfeller kryper vekten fort opp mot maksimalgrensen. Både for innsjekket bagasje og for håndbagasjen.

DETTE ER EN VINNER

Derfor var gleden enorm da jeg fikk teste en ny Mac Book 12" Gold.  Med sine 256 GB lagringsplass tenkte jeg først at dette kom til å bli litt snaut. Men etter å ha oppgradert Icloud til 200 GB lagringsplass er "problemet" løst.

13,1 mm tykk på det tykkeste og bare 920 gram tung (strengt tatt: lett). Da er det bare å juble for en som vil reise så mye som mulig og vil kunne dele reisene raskest mulig og best mulig.

Det finnes andre muligheter til små, bærbare datamaskiner. Men mange av disse har små og litt trange tastatur. På den nye Mac Book er det full bredde og taster som responderer raskt og presist. Samtidig gir retinaskjermen på 12 tommer og med 2304 x 1440-oppløsning en mulighet til god og presis bildebehandling.

KJØPELYST

Mac Book-en har vært med på mange reiser de siste månedene i både inn- og utland. Og den har vakt stor begeistring hos dem som har fått prøve den. Fire reisekolleger har så langt valgt å gå til innkjøp av sin egen. Dette er rett og slett blitt et svært godt reisefølge og jobbverktøy. Dersom du har anledning så bør du prøve en - så fort som mulig.

For meg har Macbook12-en blitt et uvurderlig reisefølge. 

Dette har jeg alltid med på reiser - klikk på lenken om du ønsker å vite litt mer om utstyret:

Mac Book 

Iphone 6

Canon 5D Mark III

 

I Ischgl er du på sporet av kjendiser og gode skiopplevelser

I Ischgl er du på sporet av kjendiser og gode skiopplevelser

12 måneder - 12 tips - det er lov å la seg friste til en drømmereise

12 måneder - 12 tips - det er lov å la seg friste til en drømmereise