7 ting du ikke bør kjøpe på flyplassen

7 ting du ikke bør kjøpe på flyplassen

Dette kaster du bort penger på. Spar dem til litt senere.

  Shoppingen på flyplassen koster deg kanskje like mye som flybilletten. Det er det neppe verd. Foto: Odd Roar Lange

Shoppingen på flyplassen koster deg kanskje like mye som flybilletten. Det er det neppe verd.
Foto: Odd Roar Lange

Det er så lett og så fristende å handle når man er på flyplasser. Og gjett om de vet det, de som skal selge de varene. Men - i det store og hele er dette stedet du lett betaler både for mye og handler ting du kan kjøpe andre steder - til langt bedre priser.

Tax free er ikke billig

Med mindre du røyker eller snuser er ikke taxfreebutikken nødvendigvis billig. Mange er mer opptatt av å handle hele kvoten enn hva de faktisk kjøper. Mange handler nemlig billige viner, og dermed er ikke gevinsten særlig stor. Sparer du i alt 200 kroner så er du heldig, og i det store reiseregnskapet er det neimen ikke mye. Mye av godteriet er billigere i supermarked enn i taxfreebutikken.

Elektronikk

Butikkene bugner av gadget og "smarte" ting. Men dersom du ikke snubler over et helt ekstraordinært bra tilbud så er det bedre å handle i elektronikkbutikker andre steder enn på flyplassen. Det er både billigere - og enklere når det gjelder reklamasjon og bytte. Merkeklær er heller ikke billigere her enn andre steder - snarere tvert i mot-

Vann

Nei, du kan ikke ta med deg en flaske vann gjennom sikkerhetskontrollen. Dette har kioskene og butikkene på innsiden benyttet seg av. Rundt 40 kroner for en halvliter vann er nesten som svindel å regne. Ta med deg en tom vannflaske gjennom sikkerhetskontrollen og fyll den selv fra vannkraner på flyplassen - helt gratis.

Mat og drikke

Prisen, særlig ved norske flyplasser, er på nivå med en restaurant. Kvaliteten er som en pølsebod. En baguett og en mineralvann til 150 kroner er meningsløst dyrt. Ta med egen mat (men husk at ikke alle flyselskap aksepterer at du tar med mat inn på flyet, så maten må kanskje spises på flyplassen).

  Styr unna kafeer og restauranter. Dyrt og dårlig. Vurder heller å bruke 150-200 kroner på en plass i en lounge.                                                                               Foto: Odd Roar Lange

Styr unna kafeer og restauranter. Dyrt og dårlig. Vurder heller å bruke 150-200 kroner på en plass i en lounge.                                                                               Foto: Odd Roar Lange

Valuta

Bankene vet at du er en kjøpevillig kunde og valutakursen er nesten aldri den beste på flyplassen. Sjekk med banken din, men sannsynligvis er det billigst for deg å ta ut valuta via debetkort og ikke kredittkort. Ved sistnevnte er gebyret ofte høyest, og du betaler rente fra uttaksdatoen.

Tepper og puter

Plutselig kommer du på at du ønsker et fleeceteppe og en pute på flyturen. Dette bør du enten kjøpe før du kommer til flyplassen eller sjekke med kabinpersonellet på flyet. På flyplassen er det rådyrt. Du finner vanligvis pute og teppe i hylle over rad 1.

Suvenirer

Jeg synes det er en god idé å kjøpe med seg et minne hjem. Men ikke på flyplassen. Her er prisen skyhøy - og varene er sannsynligvis ikke fra det landet du befinner deg i, heller. Kjøp suvenirer på reisemålet - ikke i suvenirbutikker.

Fikk du med deg disse?

 

 

 

 

Hvis du jakter på lyden av sommer

Hvis du jakter på lyden av sommer

Slik "overlever" dere fornøyelsesparkbesøket uten trøbbel

Slik "overlever" dere fornøyelsesparkbesøket uten trøbbel