Dette er årets nyhet i Liseberg

Dette er årets nyhet i Liseberg

Her får du luftet deg skikkelig i sommer

(Odd Roar Lange): Liker du luftige nyheter? Da er dette noe for deg. For når Liseberg åpner for sesongen den 22. april, er det med en svimlende nykommer i parken.
Attraksjonen Loke er Europas høyeste Gyro Swing, og tar deg hele 42 meter over bakken.
Liseberg er kjent for sine pirrende karuseller, og når fornøyelsesparken i Göteborg åpner for sesongen den 22. april, får den populære attraksjonen Balder selskap av nykommeren Loke: Europas høyeste Gyro Swing-attraksjon. Dette skriver Visit Sweden i en pressemelding

Tøffe saker

I Loke sitter man med ansiktet vendt utover og med beina dinglende, i en roterende gondol som svinger opp til 120 grader. Gondolen tar deg på det meste 42 meter over bakken – noe som er dobbelt så høyt som forgjengeren SpinRock, før den i en fart på 100 kilometer i timen svinger rett ned mot Balder – så nære at det føles som om attraksjonene skal kollidere! Dette er med andre ord ingenting for pyser! 

Nytt område inspirert av norrøn mytologi

Liseberg satser stort på området rundt Loke og Balder, der man har hentet inspirasjon fra norrøn mytologi. I den norrøne mytologien var Loke den mest utspekulerte av alle æsene i Åsgård, som hyklersk planla å drepe den godeste og høyt elskede guden, Balder. Og i april starter altså kampen mellom de to gigantene på Liseberg.

Kvart milliard

Det norrøne området i parken er på hele 8000 kvadratmeter, og har en prislapp på rundt 250 millioner kroner. Dermed er dette Lisebergs største satsningen på et område noen sinne! Seksjonen blir helt ferdig i 2018, og skal i tillegg til flere nye butikker, spill, restauranter, grøntområder, dramatiske elementer og sitteplasser, suppleres av enda en norrøn-inspirert attraksjon neste sommer.

Flere land vil innføre nye regler for håndbagasje

Flere land vil innføre nye regler for håndbagasje

Dette er de 10 verste flyplassene i verden

Dette er de 10 verste flyplassene i verden