Så enkelt unngår du stress på flyreisen

Så enkelt unngår du stress på flyreisen

På denne måten hindrer du at bagasjen din blir borte på reisen

(Odd Roar Lange): I en undersøkelse utført av KLM kommer det frem at vi nordmenn opplever flere stressmomenter i forbindelse med flyreiser.

Situasjoner vi lar oss stresse av er frykten for å miste bagasjen, at vi skal oppleve køer i sikkerhetskontrollen samt at vi er redd for å ikke rekke flyet. Det aller mest irriterende, synes vi er å betale ekstra for mat og drikke på flyturen. Det finnes imidlertid råd for reisende som ønsker å minimere stressmomentene og gjøre reisen enklere og hyggeligere.

Unngå stress

58 prosent av respondentene i undersøkelsen svarer at de opplever stress i forbindelse med flyreiser. Vi stresser med å ankomme flyplassen i tide for å sjekke inn, og vi er redd for å bli stående lenge i kø i sikkerhetskontrollen.

-Vi forsøker hele tiden å imøtekomme våre kunders behov, for å gjøre flyreisen mindre stressende. KLM tilbyr blant annet våre kunder muligheten til å motta innsjekkingsvarsel og boardingkort via Facebook Messenger før man ankommer flyplassen.
KLM varsler også alle våre kunder via SMS ved bytte av gate, eller dersom flyet skulle bli forsinket, slik at man unngår unødvendig venting på flyplassen. KLM tilbyr også sine kunder Fast Track igjennom sikkerhetskontrollen – avhengig av billettklasse, forteller Carina Bergqvist pressekontakt for Air France og KLM.
Bruk alltid appene til flyselskapet du flyr med. Og sørg for å registrere mobiltelefonen din, slik at alle varsel om endringer kommer direkte og raskt. Du kan også sjekke om flyplassen du er ved har egen app. Oslo Lufthavn Gardermoen har et godt tilbud via sin Early Bird - her får du både varsling og gode tilbud.

Mat og drikke

I følge undersøkelsen synes vi det er aller mest irriterende å skulle betale for mat og drikke ombord på flyet.
Hos flere flyselskaper må man huske å bestille dette på forhånd, for å unngå dyre priser ombord. For KLMs reisende er dette inkludert i flybilletten.

Reduser risikoen for å miste bagasjen

I etterkant av flyreisen oppgir respondentene i undersøkelsen at vi opplever kø i passkontrollen og frykten for å ha mistet bagasjen som de største stressmomentene.
64 prosent svarer at de har opplevd at bagasjen ikke har kommet frem (uavhengig av flyselskap), og hele 89 prosent svarer også at de har ventet mer enn 24 timer på få den tilbake. For de reisende finnes det imidlertid flere tiltak man kan gjøre for å redusere risikoen for at kofferten forsvinner under reisen:
Flystuer: Derfor hater vi bagasjen din

* Merk bagasjen med navn og telefonnummer (gjerne også flynummer)
* Ta bort gamle bagasjeetiketter (husk å fjerne de små klistrelappene)
* Unngå løse deler på bagasjen (løse håndtak kan henge seg fast i sorteringssystemet)
* Reise med bagasje som er lett å kjenne igjen (unngå forveksling)
* Dobbeltsjekk at bagasjen er innsjekket til endedestinasjonen
* Skal du til USA? Ikke lås bagasjen (mulighet for inspeksjon)
* Ha heller to lette kofferter enn en som er veldig tung.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er utført blant KLMs reisende, hvor flertallet av respondenter er menn i alderen 40-59 år som reiser hyppig. 318 respondenter har svart på undersøkelsen i Norge.

KLM og The Travel Inspector er samarbeidspartnere. Her kan du lese om samarbeidet.

Stor kåring: Er du Norges største fotballfan?

Stor kåring: Er du Norges største fotballfan?

Derfor bør du dra til Storbritannia i 2017

Derfor bør du dra til Storbritannia i 2017