En kopp varm, deilig te - og resten er smaken av luksus

En kopp varm, deilig te - og resten er smaken av luksus

Dette er et godt tips til deg som besøker Oslo

Theatercafeen ligger på bakkeplan i den 118 år gamle Hotel Continental i Oslo.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Kanskje du bor i Oslo, eller du skal til hovedstaden på besøk. Det spiller ikke så stor rolle. Dette er et tips til deg uansett.
Dersom du tilbringer en lørdag i Oslo og du ønsker smaken av litt luksus for en veldig god pris: Da skal du bestille bordTheatercaféen på Hotel Continental. Dersom du går for drop-in må du være forberedt på å bli skuffet. For lørdagsformiddager - og ettermiddager - er travle timer på den ærverdige caféen.
Det sikreste er med andre ord forhåndsbestilling på restauranten som er en del av det tradisjonsrike Hotel Continental.

Er du klar for Afternoon tea? Husk at du kan bestille vegetar dersom du ønsker det. 
Foto: Odd Roar Lange

Husk å dele de gode opplevelsene med noen du er glad i. Foto: Odd Roar Lange

Og min anbefaling er å prøve Theatercaféens afternoon tea (må forhåndsbestilles minst 24 timer i forvegen - husk å si i fra dersom du ønsker vegetar).
Kjøkkensjef Stig Drageide og hans team har satt sammen en svært vellykket versjon av Afternoon Tea - og denne serveres hver dag.
Synne og jeg testet Afternoon-tea-opplevelsen på en lørdag, akkopagnert av live pianomusikk, avkoblet fra shoppingsrushet utenfor og med den gode stemningen inne i de lyse lokalene. Det var et godt valg. Vi gjør det gjerne igjen.
Servitørene er kjent for sin profesjonalitet - og Theatercaféen lever fortsatt opp til sitt rykte som en av de beste i elitedivisjonen i Norge.


Afternoon tea hos Theatercaféen består av: 
° Et utvalg av smørbrød
° Scones
° Jordbærsyltetøy,
° «Clotted Cream»
° Hjemmelaget Petit Four

Prisen er behagelige 295,- kroner per person.
Med et glass husets champagne er prisen kr 395,- per person. 
Dette er det rett og slett ingenting å si på. Du får en veldig god opplevelse for en lav pris.
Det er klart for en veldig god opplevelse for pengene.
Til den samme summen kan du selvsagt også få en under middels god middag med prefabrikerte råvarer på populære restaurantkjeder i Oslo.
Styr unna dem. Gå for de gode opplevelsene og gi deg sjansen til å oppleve en moderne happening i 118 år gamle omgivelser.

Det er servert - se bildene

Historien

Hotel Continental åpnet i 1900 med 30 hotellrom og Theatercaféen i 1. og 2. etasje. I 1909 overtok Caroline og Christian Boman Hansen driften av hotellet og caféen, og siden har hotellet og Theatercaféen vært i familiens eie.

I 1949 ble caféen bygget om på tvers av sin egenart og gamle stil. Dette likte tredje generasjons eier, Ellen Brochmann dårlig. Hennes drøm ble å reversere moderniseringen, og i 1971 ble Theatercaféen ført tilbake til sin originale jugendstil. I 2010 ble det bygget et chambre separée og en bar i midten av restauranten. Theatercaféen eies av fjerde generasjon, Elisabeth Brochmann.

Les resten av den spennende hotellhistorien her.

Dette er Afternoon tea

Afternoon tea ble introdusert i Storbritannia tidlig på 1840-tallet. Det utviklet seg som et mini-måltid for å stille sulten og øke forventningene foran et større kveldsmåltid klokken 20.00.
Afteroon tea er et måltid bestående av smørbrød (vanligvis kuttes i små stykker), scones med clotted cream og syltetøy, søte bakverk og kaker. Det serveres selvsagt te (og vann) som drikke. Og det er vanlig at man kan bestille champagne til afternoon tea.
Scones var ikke en opprinnelig ingrediens men denne har kommet til senere. Her kan du lese om gode steder som har Afternoon tea i Storbritannia.

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no

Hvorfor har de denne bakteriebomben på hotellet?

Hvorfor har de denne bakteriebomben på hotellet?

«God helg»: Lykken er å finne en skattekiste på hjørnet

«God helg»: Lykken er å finne en skattekiste på hjørnet