Slik kan du skaffe deg billett til Di Derre-konserten under Moldejazz

Dette er etternølernes redning etter utsolgt sommerkonsert

Klare for konsert: Di Derre kommer til Molejazz 20. juli 2018.  Foto: NTB/Moldejazz

(ODD ROAR LANGE): I flere år hadde Molde Internasjonal Jazzfestival utekonserter på Romsdalsmuseet, med solide besøkstall. Så kom både sponsornedgangen og besøksnedgangen og røde tall. Festivalens ledelse måtte gå i tenkeboksen:
«Skal vi legge ned museumskonsertene under Moldejazz?».
- Et dramatisk alternativ, og jeg er glad vi valgte å droppe det, sier dagens festivaldirektør Hans-Olav Solli, som var sponsorsjef i gullåret 2012, hvor flere tusen sponsorgjester strømmet til festivalen sammen med «ordinære» gjester. Men for tre år siden kom oljesmellen. Og i en by med mange oljerelaterte underleverandøren måtte det bli en smell også for sponsoraktiviteten.

Hans-Olav Solli med årets Moldejazz-t-skjorte.                    Foto: Odd Roar Lange

- Den traff oss hardt, sier Hans-Olav Solli. 
- Samtidig var den en nyttig korrektiv. Fordi den fikk oss til å øke fokuset på kjernepublikummet vårt. Og det er viktig. Og jeg kan med glede fortelle at både vanlige billettkjøpere og sponsorene har tatt veldig godt i mot årets program.

Den største suksessen er moldebandet Di Derre som skal spille i Molde fredag 20. juli. Romsdalsmuseet kan ta i mot 5000 betalende gjester. Og samtlige billetter er forlengst utsolgt. Men det er fortsatt håp - mer om det senere.

- Etterspørselen etter billetter er blitt veldig stor de siste dagene. Kan dere utvide området slik at det blir plass til flere?
- Dersom vi hadde vært utsolgt i februar så hadde det vært mulig, med god tid til å endre planene. Men det går ikke nå.
-Hvorfor ikke?
- Det er ikke bare å flytte scena bakover for å få plass til flere publikummere. Det handler om en rekke andre fasiliteter som toalett og serveringssteder. Vi ønsker å lage en mer intim konsert, der det skal være eksklusivt å være tilstede. Det betyr at de som kjøpte billetter tidlig får en slik opplevelse. Vi ønsker oss flere utsolgte konserter i fremtiden. Det er vel ikke til å legge skjul på at moldensere har vært litt «bortskjemte» ved at det i mange år har vært mulig å skaffe seg konsertbilletter eller fotballbilletter helt inntil konsertstart eller kampstart. Slik blir det altså ikke i år.
Også onsdagskonserten med Van Morrison er i ferd med å bli utsolgt. Så de som vil ha med seg denne opplevelsen bør være kjappe, sier Solli, som ikke avviser at de kan komme til å hente Di Derre til Molde flere ganger senere.

Det er snart klart for nye konserter på Rosmdalsmuseet i Molde. Foto: Odd Roar Lange

Billetter

- Jeg skal ikke legge skjul på at det i programkomiteen har vært litt blandete reaksjoner på å ha DiDerre på programmet. Men etter billettsuksessen så er det ingen kritikere i dag, smiler Solli.
- Vi prøvde å få Di Derre hit allerede i 2006, men da ble Jo Nesbø syk, og konserten avlyst.
- Utsolgt konsert og stor etterspørsel etter billetter på sosiale medier kan føre til svartebørs. Kan det bli aktuelt å legge ut noen flere billetter for salg for å stoppe svartebørssalg?
- Ja, det kan bli aktuelt. Vi ønsker ikke svartebørs som driver prisene i været.
- Ellers finnes det også en annen mulighet til å få med seg konserten.
-???
-Ved å melde seg som frivillig funksjonær til jazzfestivalen så vil man få adgang til konserten. Moldejazz regnes som en av de veldig hyggelig og gode festivalene å være frivillig ved, og vi skal sørge for å opprettholde dette gode ryktet, sier Hans Olav Solli.

Bli funksjonær

Vil du jobbe som frivillig funksjonær?

Slik omtales DiDerre-konserten

Fredag 20. juli spiller først Ola Kvernbergs Steamdome, etterfulgt av Di Derre på Romsdalsmuseet
Di Derre er og har alltid vært et Moldeband. Bandets kjærlighet til byen er enorm, og det er en kjærlighet byen gjengjelder uten å nøle. Selv i år med lav aktivitet har bandet lagt inn en (alltid utsolgt) spillejobb i hjembyen, skriver Eventim på sin nettside.

Under Moldejazz i 2018 går en drøm både Molde og bandet har delt i en årrekke i oppfyllelse når det er duket for en storslått utekonsert med bandet og et knippe prominente gjester på Romsdalsmuseet. Dette kommer til å bli vakkert! At konserten sammenfaller med at Di Derre feirer 25 år som band i 2018 og har nytt materiale å presentere, vil nok ikke akkurat legge noen demper på stemningen. 

Lyden av klassisk pop

Bandet, med krimkongen Jo Nesbø i spissen, har blitt beskrevet som selve lyden av klassisk norsk 90-tallspop. De har solgt plater i hundretusenvis, og turnert land og strand rundt til stormende jubel. De har en stor og rik katalog av sanger som virkelig har festet seg og blitt en del av norsk musikalsk allemannseie. Allsangfavoritten «Jenter» er tidenes mest spilte låt på P4, og låter som «Rumba med Gunn (1-2-3)», «90-meters-bakken» burde ikke være ukjente for noen, verken i Romsdalen eller i vårt langstrakte land generelt. 
Etter noen år med pause kom bandet i 2013 tilbake med et smell og slapp dobbelt samlealbum og DVD, som inneholder kjente og kjære låter, og de splitter nye «Her er sommerhiten» og «Syk». 
Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (keyboard), Unni Wilhelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar). 
Da Ola Kvernberg var Artist In Residence på Moldejazz i 2016 spilte han på alle festivalens scener utenom Romsdalsmuseet.
Det er derfor spesielt hyggelig å invitere ham tilbake til festivalen og denne scenen i 2018, og det med prosjektet som Moldejazz sammen med Jazzfest var fødselshjelpere til for to år siden; Spellemann-nominerte Steamdome. Det vil garantert sette publikum i stemning før Di Derre går på scenen etterpå.

Fullverdig band

Ola Kvernbergs Steamdome, som ble til som et samarbeidsprosjekt med Moldejazz og Trondheim Jazzfestival i 2016, har i løpet av det siste året utviklet seg til å bli et fullverdig band. Det Spellemannsnominerte første albumet ble sluppet på Grappa Musikkforlag 1.desember, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen. Steamdome gjør seg nå klar for å innta de store konsertscenene i 2018.
Steamdome er rendyrket perkussiv musikk. Progressiv og brutalt fremadstormende som et løpsk tog. Livsbejaende, surrealistisk og svulmende som Sergio Leones spaghetti-westerns. Steamdome damper av visuell energi. Musikken snor seg mellom steile klipper, enorme panorama, krappe svinger, stup og nattlandskap hvor det eneste holdepunktet du har, er den suggerende rytmen fra et tog som aldri stanser.

Håndplukket

Ola Kvernberg har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives framover av trommisene Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Monica Heldal) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold). Foruten Ola Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall), lydmann Tor Breivik og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien for at alt går på skinner. (Kilde: Eventim)