Dette er tenåringsforeldrenes sikre ferietriks

Dette er tenåringsforeldrenes sikre ferietriks

Han fikk Zlatan til å måpe. Nå kan feriens uløselige floke være løst

(ODD ROAR LANGE): Det er ikke mye som kan være mer utfordrende for tenåringsforeldre enn å finne et attraktivt feriemål - og enda verre, attraktive ferieaktiviteter. Ungdommer, som har vokst fra «bameseklubbene» men som er for unge til å gå på bar, hva skal vi gjøre sammen med dem?

Tobias Brandal Busæt og Tommy Sagmoen har et godt tips. Ta med en fotball: og da dem prøve seg på freestyle fotball. Kort fortalt, det handler om å trikse med en fotball. Ikke bare et stort antall ganger, men med innlagte øvelser og triks. Det starter med det enkle, og ender opp med et utrolige

Oppnåelige drømmer

For 12 år siden forlot Tobias Brandal Busæt den tradisjonelle fotballen. Han fikk smaken på triks og krevende tekniske øvelser med en fotball. Der alle kroppsdeler, minus armene, kan benyttes. Fem verdensmesterskapstitler, to EM-tiler og tre NM-titler senere har han gjort freestylefotball til et levebrød. 
Via nettstedet 4-fresstyle.com bidrar de til å hjelpe jenter og gutter over hele verden til å skaffe seg fotballer, sko, klær og utstyr til å utøve den stadig voksende sporten. For dette er lek med ball hvor man kan starte på aller laveste nivå, kombinere det med tradisjonell fotball og ende opp med artisteri som vekker beundring og begeistring på stranda.
Til og med verdensstjernen Zlatan Imbrahimovic ble målløs da han så Tobias Brandal Busæt briljere på denne måten. (se filmen i lenken)

Alt du trenger er en ball

- Men de trenger egentlig ikke kjøpe noen spesiell ball. Start med den du har, den duger godt nok.
Dersom man har lyst på spesialballer kan man veksle mellom
° Style - en canvasball som ofte brukes til street freestyle football.
° Grip - en ball av gummimateriale som har bedre grep
° Control - ballen som ligner mest på en tradisjonell fotball og så kan brukes både til fotballspill og til øvelser innenfor freestyle.

Voksende trend

Mellom 50 og 100 personer i Norge driver svært aktivt med freestyle fotball, men både gutter og jenter i langt større antall driver med idretten på uregistrert basis. Norge freestylefotballforbund får stadig nye medlemmer. 
Og siden det er en idrett som kan utøves både alene og sammen med andre er det en velegnet ferieaktivitet for tenåringer.
- De trengs liten plass, det trengs ingen forhåndskunnskap og det er mulig å komme så langt man bare vil, sier kameratene Tommy Sagmoen og Tobias Brandal Buset som med film- og foto dokumenterer mange av øyeblikkene med freestylefotball.

Tenåringer som har forlatt feriens barneklubb men som venter på å bli voksen kan være en hard nøtt å knekke. Men freestylefotball kan være løsningen. Her går det an å starte som nybegynner eller som «pensjonert» fotballspiller. De kan bruke youtube til å skaffe seg tips og triks og de kan bruke sosiale medier til å kommunisere med andre. Her er ungdommene på hjemmebane. 

It’s not the worst location i’ve been on 🤔 😀

Et innlegg delt av Tommy Freestyler (@tommyfreestyler)

Slik har de skapt seg følgere og kontakter over hele verden.
- Norge er absolutt i verdenstoppen når det gjelder freestylefotball. Og vi vil veldig gjerne ha med enda flere, sier Busæt.
- Dette er en utrolig fin ferie-opplevelse, mener duoen, som slev gjerne bruker ferie-timer og
-dager på å leke med ball, øve inn etablere og ukjente triks - og å imponere forbipasserende.

Vil du vite mer om Freestyle fotball i Norge?
Kontakt: info@4-freestyle.com eller tobias@4-freestyle.com

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no 

Nå er Ego-Einar blitt medlem av mafiaen

Nå er Ego-Einar blitt medlem av mafiaen

Hvorfor har de denne bakteriebomben på hotellet?

Hvorfor har de denne bakteriebomben på hotellet?