Ambassaden slår visum-svindel-alarm

Ambassaden slår visum-svindel-alarm

Ikke la deg lure av svindelnettsteder før reisen til Canada

(ODD ROAR LANGE: Den canadiske ambassaden i Norge slår alarm om nettsvindlere som lurer nordmenn trill rundt.
Kanadiske myndigheter ber norske statsborgere som skal reise med fly til eller mellomlande i Canada, om kun å benytte det offisielle nettstedet Canada.ca/eTA for å søke reiseautorisasjon for Canada (Electronic Travel Authorization [eTA]), skriver ambassaden i en pressemelding.

Her trenger du ikke visum

Norske statsborgere behøver ikke visum for å besøke Canada i inntil seks måneder. Canada har imidlertid innført obligatorisk elektronisk reiseautorisasjon (eTA) for tilreisende som ikke behøver visum til Canada. Dette gjelder kun tilreisende med fly, inkludert mellomlanding i Canada.

Det finnes en rekke selskaper som har opprettet uoffisielle nettsteder hvor de tilbyr å formidle eTA-søknader mot en vesentlig høyere avgift. Disse selskapene opererer ikke på vegne av kanadiske myndigheter. Canada.ca/eTA er det eneste offisielle nettstedet hvor man kan søke om eTA, og prisen er syv kanadiske dollar.

Enkelt å søke

Har man pass, bankkort og e-postadresse tilgjengelig, er det enkelt for den reisende å søke eTA via Canada.ca/eTA. Der finner man også veiledning på 18 ulike språk. Det er i tillegg anledning til å gi en venn eller et familiemedlem tillatelse til å søke på vegne av den reisende.

Med gyldig eTA kan reisende fly til Canada så ofte de vil, for å besøke familie og venner, besøke turistattraksjoner, eller delta i feiringen av Canadas 150-årsjubileum.

Advarsel: Ikke ta med deg barnet ditt hit

Advarsel: Ikke ta med deg barnet ditt hit

Nå kan The Travel Inspector hjelpe deg med dine reiser

Nå kan The Travel Inspector hjelpe deg med dine reiser