12 måneder - 12 flotte reiser i Norge i 2017

12 måneder - 12 flotte reiser i Norge i 2017

Dette er drømmer som kan gå i oppfyllelse. Se dem nå. 

Er du nysgjerrig på hva Norge kan by på? Røros er verd et besøk i 2017.    Foto: Visit Røros

(Odd Roar Lange): Det er mange som drømmer og korte eller lange ferier i Norge. Men hvor skal man dra? Jeg har laget disse 12 forslagene for deg. Ett tips for hver måned. Dersom du ønsker enda flere tips er det bare å følge med på The Travel Inspector. Har du noen tips? Send dem gjerne til meg på mail til orl@thetravelinspector.no

Januar

Andenes
Har du sett de fantastiske filmene med spekkhoggere som leker seg rundt turistenes båter? Nå kan du svømme med hvaler utenfor Andenes. Bli med rib-ene ut i Andsfjorden og de lokale ekspertene vet hvor hvalen (som regel) dukker opp. Du låner alt du trenger av utstyr. Bruk kvelden/natten til å jakte på nordlys. Les mer

Februar

Svalbard
Så mange drømmer om å reise til Svalbard, men veldig mange lar det bare bli med drømmen. Bruk en uke eller langhelg med Longyearbyen som utgangspunkt. Du kommer aldri til å angre, men kommer sannsynligvis til å ønske deg tilbake. 
Bli med på guidede turer til de gamle fangsthyttene, for å se på isbjørn eller på tur under Longyearbreen.

Mars

Hemsedal
Et av Norges aller beste skidestinasjon, med bakker som passer for alle ferdighetsnivå. Men du kan også oppleve mye annet spennende i Hemsedal. Hundekjøring, trugetur, jakten på nordlyset - og deilig avslapping ved det nye Well yogasenter på Skogstad hotell. Les mer.

April

Volda
I 2006 ble den første X2-festivalen arrangert i i Volda. Og 20-23. april 2017 arrangeres årets X2-festivalen Sunnmøre. X2-Festivalen arrangerer konkurranser i sportsgrener som surfing, skate, freeride, randonee, base, speedflying, kajakk, bike.  Du trenger selvsagt ikke være utøver for å synes at dette er moro. Les mer.

Mai

Flåm
En veldig fin vestlandsbygd som er på sitt aller vakreste når blomstringen har begynt og snøen fortsatt ligger på fjelltoppene. Bli med på sprek fjordrafting med rib, og på togtur med Flåmsbana. Hvis værforholdene er gode så kan du leie sykkel, ta toget til Myrdal og sykle tilbake til Flåm. Bli også med den elektrisk drevne cruisebåten Vision of The Fjords på en stille reise på sjøen. Les mer.

Vision of The Fjords                                  Foto: Sverre Hjørnevik/VisitFlåm

Juni

Karmøy
Vikingfestivalen på Karmøy er en av mange norske, årlige vikingfestivaler. 8.-11. juni 2017 kan du prøve deg som viking, eller se hvordan andre gjør det. Hvert år i juni avholdes vikingfestivalen på Bukkøy. Da kommer det "vikinger" fra hele Europa. Det arbeides det med tradisjonelle håndverk, og mange selger egenproduserte varer. Du kan også smake ekte vikingmat. Se smeden i arbeid, hør vikingmusikk, eller prøv ulike aktiviteter som bueskyting, gjøgling eller teater. Les mer. 

Juli

Kristiansand
Sørlandet lokker. Med reker, bading, musikkfestivaler, deilige dager i en liten "storby" med mange aktiviteter. For barnefamilier er Dyreparken og Kaptein Sabeltann like selvfølgelig som julegaver på julaften. Husk at en tur til Kristiansand kan kombineres med en dagstur til Danmark. Les mer.

August

Helgelandskysten
Vil du oppleve Norges fineste og mest autentiske kyststripe? Bli med på en tur langs Helgelandskysten. Du kan kjøre fra sted til sted, trefe hyggelige mennesker som gjerne deler av hverdagen og opplevelsens sine. Det er noe helt spesieøt med Helgelandskysten. Husk å ta en padletur på grunt vann, med fenomenal sikt i vannet. Dette er en magisk tid. Bruk gjerne Brønnøysund som base, og husk å få med deg turen opp til Torghatten. Les mer.

September

Oslo
Sensommer i hovedstaden er alltid et godt valg. Det fleste turistene har reist hjem, men det er fortsatt god stemning og kan være varme kvelder. Vil dere ha en weekend helt utenom det vanlige? Lei dere et fyr eller en kystledhytte gjennom Oslofjorden friluftsråd. En magisk weekend med god, selvlaget middag, kanskje det fortsatt er badetemperatur og morild? Les mer

Oktober

Rondane
Norge renner ikke akkurat over av fantastiske muligheter i oktober. Men, sjekk listen til Den Norske Turistforening. De har, med sine over 500 hytter i fjellet, mange gode tilbud også i oktober. Høstfjellet er på sitt vakreste og mange av de betjente hyttene er åpne også i høstferien.
Et godt tips: Prøv Rondane. Les mer.

November

Henningsvær
Førjulseventyret i Henningsvær er noe helt for seg selv. Førjulseventyret er en tradisjon i Henningsvær. Her er det mange små håndverksbedrifter som har slått seg sammen og har felles åpningstid i tiden før jul. Her finnes glassblåsere, lysstøperi, keramiker, interiør med personlig preg, damer som lager de vakreste kreasjoner av avlagt tøy, - og kanskje verdens beste kanelboller - samt de vakreste hjerter og dørskilt, rykende varm suppe. Kommer du ikke i julestemning her så må du nesten oppsøke fastlegen din.. Les mer.

Desember

Røros
Du kan oppleve vintermagien i fjellbygda i Sør-Trøndelag. Når det er mildvær og snøfattige ute ved kysten er det ofte full vinter og gammeldags julestemning i Røros. Få med dere en førjulskonsert i den gamle kirken, spis på restauranter som har noe annen enn halvfabrikata "egon-middag". Legg igjen stresset - og noen kroner - i Røros. Gå julen i møte med et smil. Les mer.  


 

 

 

 

Her er Stockholms nye norske hoteller

Her er Stockholms nye norske hoteller

Her kan du reise i Skam-seriens fotspor

Her kan du reise i Skam-seriens fotspor