Som å oppleve en 50-tallsfilm

Mange ferieopplevelser kan kjøpes for penger. Andre må oppleves med god tid og åpent hjerte. Slik er det med Gamle Ormelet. Dette er stedet som får frem sommersmilet.

Vamp - og tante Jossies gamle mamelukker :-)

Tjøme Kunst- og Kultursenter er en av de virkelige historieformidlerne og historiebærerne på vestfoldøya Tjøme. Senteret er for mange best kjent under navnet Gamle Ormelet, og har utstillinger, kafè, konserter, forestillinger, kurs og workshops. Denne uken har det vært konserter med Vamp på Gamle Ormelet. Med de gamle ærverdige lokalene som fantastiske kulisser. Med den deilig hagen foran, og en spennende bakhage på baksiden av huset. Vi hadde flaks og kom sist inn i lokalene, Flaks, fordi det betød at vi måtte ta til takke med ståplass i baren :-) En bar med god service, og blide ansatte som går kledd som i en femtitallsfilm. Du snakker om stemning.

Sommerglade små vennegjenger, ektefeller som finner rom og omstendigheter for sommerflørten, kamerater på tur, venninner som nyter et godt glass vin, lun sommerkveld. Det skal godt gjøres å ikke bli forelsket.

Dessuten er gjestene både blide og omgjengelige. Det gjør noe med deg når du er på Gamle Ormelet. Og smilet og latteren fra de to venninnene som hadde fri fra menn og barn er en berikelse til å leve på når kveldene blir lange og kulda setter inn..:-)

Innehaveren Dorthe Endresen har skapt nytt liv i det flotte stedet. Og hun gjør det med stor innsats og entusiasme. Jeg håper hun har fått mange kulturpriser og mye sponsorstøtte allerede. Hvis ikke, sørg for at hun får det!

Her kan du lese om Gamle Ormelets historie.

Og: siden jeg regner med at du vil hit en tur, slik finner du frem:

Kjør gjennom Tjøme sentrum, ta av mot Hvasser/Ormelet. Etter ca. 800m, skilt til venstre: «Tjøme Kunst og Kultursenter». Benytt gjerne Timekspressen som går direkte Oslo – Tjøme hver time.

Sommernatt ved fjorden - så fint det kan bli

Hva er det egentlig med morgenbading?