Her blir det andre boller

Martin Thygesen fikser både brød og sykkel til deg. Foto: Odd Roar Lange

For den danske bakeren startet sykkelutleie og fikk fart på omsetningen.

Den lille byen Hvide Sande ligger på Jyllands vestkyst. Helt ute ved Nordsjøen finner du småbyen med drøyt 3000 innbyggere. Med havet på den ene siden og Ringkøbingfjorden på den andre. Hver sommer øker innbyggertallet til det mangedobbelte, fordi turistene inntar byen og omegnen.

Det skjønner jeg veldig godt. For Hvide Sande er virkelig en del av den smukke Danmark.

Her er Hvide Sande Bakeri Foto: Odd Roar Lange

Og skal du oppleve den fra sykkelsetet - og ikke har tatt med egen sykkel - så må du ta en tur til Hvide Sande Bageri. Martin Thygesen kaller seg Danmarks Smukkeste Baker. Selv om selve bakeriet er strengt tatt ikke noe å sperre øynene opp for. Det er kombinasjonen av det han serverer som er spesielt. For da Martin merket at ingen andre i byen ville stå for sykkelutleie så tok han grep. Nå kan du leie sykkel hos bakeren. Enten du velger tradisjonell sykkel, el-sykkel eller firhjuling.

Du får god service og hjelp til innstillinger. I sykkelkurven ligger en refleksvest som det anbefales at du bruker. Sørg også for å bruke hjelm.

Synes du det ser fristende ut å sykle på slike veger? Da kan du legge ferien til Hvide Sande, en times kjøring fra Legoland og Vejle. Foto: Odd Roar Lange

Jeg testet sykkelruter i umiddelbar nærheten av Hvide Sande. Først en tur ut til Vesterhavet. Deretter nordover langs godt merkede og godt tilrettelagte sykkelstier. Som endte opp på Hvide Sande Kabelpark.

Her kan du henge etter en kabel mens du prøver vannski eller wakeboard. Det er ikke så vanskelig som det kan se ut til. Bare prøv selv, så får du se.