Derfor bør Albania bli din nye feriefavoritt

Dette er et godt tips til deg som vil ha en topp ferie til lav pris.

(ODD ROAR LANGE): Er du blitt lei av de «vanlige» sydenturene, med reisemål i Spania, Hellas og Tyrkia? Da er kanskje Albania være reisemålet du bør se nærmere på.
Dette landet suser opp en storfavoritt for dem som vil litt utenfor turistallfarveg og som vil ha veldig mye for pengene.
Albania har jobbet hardt for å få landet og turismen på fote. Og dersom du var i Hellas på 80-tallet så vil du trolig kjenne igjen følelsen av de vil så gjerne, men ikke alltid lykkes 100 prosent. Kollektivtransport og renovasjon henger litt etter, men samtidig er Albania svært sjarmerende og veldig, veldig billig. Har du lyst til å «være blant de første» turistene så er du litt for sent ute, men du er allikevel tidlig nok til å få mye varme og vennlighet for pengene.
Bo gjerne ved havnebyen Durres og ta en dagstur til hovedstaden Tirana. Eller reise via Korfu og ta en kort båttur over til Saranda.
Rseiselskapet Apollos har i flere år satset på Albania og har også denne sommeren reiser til «det nye ferielandet»
— Kombinasjonen av flotte strender, en rik historie og lavt prisnivå er hovedårsaken til at det tidligere isolerte landet nå seiler opp som et nytt feriemål, sier presseansvarlig, Beatriz Rivera i Apollo.

Lave priser

— Albania har en helt unik, naturlig skjønnhet og et bemerkelsesverdig utvalg av historiske severdigheter og attraksjoner. Med flotte strender og et lavt prisnivå i tillegg, er det ikke rart at reisemålet er blitt en stor hit blant oss nordmenn. Albania vil på sikt bli «det nye Kroatia,» fastslår Erik Haug, administrerende direktør i Apollo Norge.

Apollo var først ut og er fortsatt den eneste turoperatøren i Norge som tilbyr charterreiser til Albania. Etter stor suksess med feriestedet Saranda, satser nå turoperatøren tungt på det nye ferielandet med blant annet direkteruter fra Oslo til feriestedet Durres ved Adriaterhavskysten. (Turen til Durres går til Tirana og buss derfra - mens reiser til Sarande går via Korfu ). Her har reisearrangøren også åpnet Apollo Mondo Family Resort.

Durres har lenge vært et populært feriested, med sin 10 kilometer lange sandstrand og sjarmerende atmosfære typisk for Middelhavet. I tillegg får man en kaffe her til fem kroner, og gjennomsnittsprisen for en tre retters middag med vin ligger på rundt hundre kroner pr. pers. For de som vil kombinere unike kulturopplevelser med sol og bad uten å svi hull i lommeboka, er dette det ultimate reisemålet, sier Haug.

Et spennende alternativ

Kampen om charterturistene har hardnet til. Men kampen går gjerne om å sende gjestene til de samme reisemålene. At så få har sett til Albania er for meg en gåte. Ukesturen til Albania er en av de fineste på mange år. Du kan lese om min reise til Albania her.

- Siden Apollo ikke eier enorme hotellkomplekser selv, vil vi alltid kunne være mer fleksible med tanke på hvilke reisemål vi velger å tilby eller ikke. Apollos kjerne har alltid hatt et charterprogram basert på kundenes etterspørsel – og slik situasjonen er i dag, er Albania langt mer ettertraktet enn eksempelvis Tyrkia hos oss, sier han i en pressemelding fra Apollo.

Kroatia i vekst

Kroatias har hatt en enorm enorm vekst de siste årene og Hellas holder stadig en stødig posisjon som nordmenns største sommer-reisemål år etter år. Men se opp for Albania.
Dersom du vil ha en veldig billig, veldig spennende og veldig hyggelig ferie så bør du ta en nærmere kikk på Albania.
Og husk at de billigste turene selges først.