Dagens opptur: Widerøe reddet fotballsupporterne

Da fotballforbundet sviktet stilte flyselskapet opp.

Widerøe stiller opp for Brann-supporterne. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE) Med bare tre uker igjen til kampstart i fotballkampen mellom Tromsø og Brann valgte Norges Fotballforbund å endre kamptidspunktet. Det førte til sinne både hos klubb og supportere, skriver avisen bt.no
Branns bortekamp i Tromsø er flyttet fra søndag til mandag, noe som fikk flere supportere til å rase. Naturlig nok hadde mange Brann-supportere bestilt reise til Tromsø – årets dyreste bortetur for mange reisende tilhengere.
– Det er for jævlig, sier Morten Talhaug, supporterkoordinator i Brann.
Han bestilte reise til Tromsø fredag.
– Tre uker før kampen var satt opp, skulle man tro at det var trygt, sier Talhaug til Bergens Tidende.

Billett-trøbbel

Også redaktør i Brann-supportermagasinet «Den 12. mann», Gjert Moldestad, er svært kritisk til terminlisteendringene.

– Det er nesten en hån mot de supporterne som skulle til Tromsø, sier Moldestad.

– Det er flere som har kjøpt flybilletter de ikke får endret. Mange får store utgifter for å endre dem. Noen har kanskje ikke råd til å gjøre det. I tillegg blir det mandagskamp, når veldig mange skal på jobb. Dette går ut over mange, fortsetter Moldestad til BT.

Redningen

Men nå kommer redningen fra uventet hold. Flyselskapet Widerøe lar nemlig Brann-fansen booke om billettene sine til Tromsø-kampen gratis, skriver BA.
– Vi ble gjort oppmerksom på dette tirsdag kveld, av en fotballinteressert ansatt i Widerøe, og fant ut at dette måtte vi gjøre noe med, forteller informasjonssjef Catharina Solli i flyselskapet til BA.

– Alle supportere som har booket tur med oss i Widerøe, får booke om sine flybilletter gratis. Vi har to daglige direkteavganger fra Bergen til Tromsø, så vi regner med at en del av supporterne har booket turen med oss, forteller Solli.