Har du alltid merket kofferten din feil?

Dette skal du skrive - og ikke skrive - på adresselappen din

Husk å merke kofferten din. Legg gjerne en lapp med navnet og eposten din inne i selve kofferten.
Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Du reiser selvsagt ikke noe sted uten å merke kofferten eller bagen din med navnet ditt. Spesielt ikke dersom du sjekker inn bagasjen på en fly. Men, vet du hvordan du skal gjøre det på den smarte måten?

Ta bilde av kofferten - og gjerne et nærbilde av strekkoden. Dette hjelper deg dersom du skal etterlyse bagasjen. Foto: Odd Roar Lange

Her skal du få tipsene som du skal bruke allerede på den neste reisen din.
1) Bruk bagasjelapper som ikke viser navnet og adressen din til uvedkommende. De kan raskt fotografere bagasjetagen din og skaffe seg informasjon om at du er på reise. Og dermed er det fritt frem for innbruddstyver.
2) Skriv bare navnet ditt, epostadressen - og evt telefonnummer* - og dropp hjemmeadressen. Bruk eventuelt adressen til arbeidsplassen din. Dersom bagasjen din kommer på avveie så er det allikevel stor sjanse for at den dukker opp på stedet som du besøker, eller hjemme hos deg etter reisen.
I følge Los Angeles Times kommer 97 prosent av savnet bagasjen til rette i løpet av to døgn.
Men flyselskapet bruker ikke navn og adresse fra navnelappen din, men strekkoden som er på bagasjelappen som du fikk på flyplassen. Husk også å ta vare på kvitteringsdelen, og å klistre de små bagasjetaggene direkte på kofferten eller bagen din. Se også punkt 5.
*Ja, man kan finne adressen din ved hjelp av telefonnummeret ditt, men det krever uansett en ekstra innsats. Og det er noe innbruddstyver sjelden tar seg tid til.

3) Bruk papirbagasjelappen du får på flyplassen dersom du har glemt å merke kofferten din. Men, du bør satse på mer varige og gode bagasjelapper. Her er 19 ulike bagasjetagger du kan kikke nærmere på.

Bagasjetagger med norske flagg er som en magnet for uærlige tyver som jakter på de mest innholdsrike koffertene.

Fest de små klistrelappen direkte på kofferten. Da er du sikret seg om den store hvite lappen skulle bli borte. Foto: Odd Roar Lange

4) Ikke bruk bagasjetag med flagg som angir nasjonaliteten din, og heller ikke en som gjør at du signaliserer at du oser av penger. Bruk nøytral bagasjetag.
5) Ta bilde av kofferten din før du sjekker den inn, og ta også bilde av flyplassens bagasjetag (strekkoden). Dette vil hjelpe deg dersom du skal etterlyse tapt bagasje ved flyplassen.
6) Dersom du har en koffert som er lett å forveksle (eks: svart vanlig koffert), så kan du gjerne bruke en rød sløyfe eller lignende rundt håndtaket, slik at verken du eller andre tar feil koffert med fra flyplassen.

Du kan også følge reisene til Thetravelinspector på Instagram. Og du gjør det her.