Slik skal de seile den nye Danskebåt-ruta

Endrer populær rute til og fra Danmark

Snart er alt klart for en helt ny seilingsrute for danskebåten mellom København og Oslo. Foto: Odd Roar Lange

Snart er alt klart for en helt ny seilingsrute for danskebåten mellom København og Oslo. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Bare én uke etter at Norge ble lukket ned etter koronapandemien valgte Stena Line å avvikle all videre trafikk mellom Oslo og Frederikshavn. Og rederiet har ingen planer om å starte den opp igjen.
Derfor har en av de store konkurrentene, DFDS, bestemt seg for å starte en ny trekantrute mellom de to hovedstedene i sommer.

Slik skal de seile

På den nye ruta vil de to passasjerskipene til DFDS, «Pearl Seaways» og «Crown Seaways», anløpe Frederikshavn på veien til henholdsvis København og Oslo.
Ruteplanen som gjelder frem til  31. august for seilas mellom Oslo og Frederikshavn og inkluderer en daglig avgang fra Frederikshavn kl. 23.30 med ankomst i Oslo kl. 09.00 neste morgen, og en daglig avgang fra Oslo kl. 12.00 med ankomst i Frederikshavn kl. 22.00 samme dag.

Dette blir taperne 

Dette betyr at DFDS sine seilingstider mellom Oslo og København vil bli endret. Skipene seiler daglig fra Oslo kl. 12.00 med ankomst i København kl. 09.00 neste dag, samt en daglig avgang fra København kl. 14.00 med ankomst i Oslo kl. 09.00 neste dag. Med dette blir det en betydelig lengre seilas for dem som bare skal mellom København og Oslo. Og det blir ikke spesielt attraktivt for seilaser, såkalte minicruise, der man reiser frem og tilbake uten en eller flere overnattinger i København eller Oslo.