Test: Ekebergrestauranten skuffet

Hvor mye skal man se mellom fingrene med?

Ekebergrestauranten i Oslo har trolig hovedstadens beste utsikt. Nå gjenstår det bare å skape byens beste opplevelse – det er fortsatt langt igjen.

Det så så bra ut

I flere uker har reiselivsbedrifter og serveringsbedrifter klaget over skjenkeforbudet som ble innført etter at omikron ble påvist i Norge i desember. Noen har brukt ukene klokt, til å sørge for at alle detaljer var på plass til gjenåpningen.
Så hva kunne passe bedre enn å ta søndagslunsjen ved Ekebergrestauranten da Kompani Støre endelig ga tommel opp for åpne kraner igjen?
En oversiktlig hjemmeside og fristende lunsjmeny ga ekstra motivasjon, og prisnivået tydet på at her ville det bli kvalitet i alle ledd.

Det ble dessverre ikke slik.

Bordreservasjonen via nett gikk smertefritt og hovmesteren fulgte opp ankomsten med en god mottagelse og et bord med restaurantens fineste utsikt.
Det var bra.
For vi fikk svært god tid til å nyte utsikten før det skjedde noe mer. For selv om servitører nærmet seg bordet gang på gang ble det med nær-servitøren-opplevelse før vi ble «oppdaget». Derfor tok alt for lang tid før menyen kom til bords – 15 minutter, for å være presis.

Skjerpings

Jeg kunne selvsagt startet med å se mellom fingrene for ventetiden, at de serverte en flaske Imsdal Premium vann med kullsyre (87 kroner) uten å spørre, og at halvparten av menyen ved bordet ikke stemte med menyen på nett, samt at vi aldri fikk noen drikkemeny (derfor safet vi med tre mineralvann).
Men jeg ser ikke mellom fingrene for slikt når det gjelder restauranter i den velrenommerte Fursetgruppen.
Det tror jeg ikke Fursetgruppen gjør, heller.

Det må bli bedre

Men både Skagen toast (kr 245), andelår confit (kr 295) og ovnsbakt blomkål smakte utmerket – og serveringen og servicen holdt nivået når den omsider kom i gang.

En samlet regning på 1100 kroner for en alkohol- og dessertfri søndagslunsj for tre personer i en restaurant i Ekebergrestaurantens klasse er ikke noe å si på.  

Men det går mot lysere tider og fortsatt god utsikt fra Ekebergåsen i Oslo. Så er det bare å håpe at Ekebergrestauranten bruker tiden fremover bedre enn de brukte tiden de var nedstengt, hvor de burde ha ryddet opp i julemenyen og servicegraden.

Drømmen om suksess sitter i detaljene – også i ettermiddagssola over Ekeberg.