Dette er Kanariøyenes beste strender

Her finner du garantert din favorittstrand i ferien

Playa de las Conchas. Foto: Canary Islands Tourism

(ODD ROAR LANGE): Kanariøyene er et av nordmenns absolutte feriemål. Det er ikke så rart. For her finner du også de vakreste strender. Enten du leter etter de store, eller foretrekker de små: du finner alltid din favorittstrand på en av øyene.

Lang kystlinje

Kanariøyene består av totalt 1500 kilometer kystlinje, og med rundt 500 strender å velge mellom er det gode muligheter for å finne en favorittstrand. Her er sju av de beste strandperlene på øygruppa.
En av de mest kjente strendene på Kanariøyene er Playa de Maspalomas på Gran Canaria, som kjennetegnes av sine gylne sanddyner. Andre ikoniske strender er Playa de Papagayo på Lanzarote, som er kjent for sitt krystallklare hav og Playa de Puerto Naos på La Palma som er lett gjenkjennelig på grunn av sin svarte vulkansand.
Men rundt om på øygruppen finnes det mange andre – og mer ukjente strender, som gjenstår å bli utforsket av nordmenn.

Her er sju av de beste:

Playa Risco del Paso på Fuerteventura

Playa Risco del Paso_Fuerteventura. Foto: Foto: Canary Islands Tourism

Playa Risco del Paso ligger på Jandía-halvøya på Fuerteventuras sørøstlige kyst. Stranden har hvit sand og krystallklart vann. På disse traktene blåser det ofte, særlig om sommeren, noe som tiltrekker seg de som elsker vannsport som vindsurf og kitesurf.

Las Conchas på La Graciosa

Las Conchas-stranden ligger på øya La Graciosa, som er Kanariøyenes minste øy. Stranden har gyllen sand og turkist hav, og man kan enkelt komme seg dit til fots eller på sykkel fra byen Caleta del Sebo.

Playa de Abama på Tenerife

Playa de Abama ligger i Guía de Isora på Tenerifes sørvestkyst, og er dermed den perfekte solnedgangsstranden. Dette er en koselig strand som ligger utenfor turisttråkket, og på klare dager har man til og med utsikt til naboøya La Gomera.

Playa Honda på Lanzarote

Du finner mange fine strender på Lanzarote. Foto: Odd Roar Lange

La Honda-stranden ligger på Lanzarotes vestkyst mellom Puerto del Carmen og øyas hovedstad Arrecife. Det går en fin strandpromenade langsmed hele stranden, der man finner restauranter, kafeer, barer og butikker. Perfekt når man vil nyte det lokale kjøkkenet, eller slappe av med noe kaldt i glasset mens man nyter utsikten over Atlanteren.

Cala de Timijiraque på El Hierro

El Hierro lokker med en nærmest urørt strand som ligger bare noen meter fra Puerto de la Estaca. Her kan naturelskere nyte av denne svarte sandstranden, som er en favoritt blant surfere om vinteren og blant badegjester om sommeren.

Echentive på La Palma

Stranden Echentive ligger på La Palmas sørkyst, og har hele 275 meter med svart sand. Om du ikke vil gi deg i kast med bølgene, finnes det også fantastiske naturbasseng der du kan slappe helt av i det rene vannet.

Playa de Vueltas på La Gomera

Playa de Vueltas ligger i innrammet av klipper, noe som skåner den for vind og andre elementer. Vannet er derfor rolig og perfekt for snorkling og avslappende svømmeturer. Sanden er svart, hvilket er typisk for vulkanske øyer, og det finnes også en strandpromenade med kafeer og restauranter.

Om The Travel Inspector:

Thetravelinspector.no har ingen betalte artikler eller lenker. Opplever du uønskede eller falske annonser på thetravelinspector.no? Send meg gjerne en beskjed og legg ved lenken til annonsen, slik at den kan fjernes fra nettsiden.

Om Odd Roar Lange:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.
Odd Roar Lange er også fast bidragsyter med reisereportasjer, kommentarer og reisetips i Dagbladet og på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet og Aller Media.
Du kan følge reisene mine på instagram her.
Har du en kommentar eller et tips, så kan du sende det her.