Slik skal du finne de beste badestrendene i Norden

Badepunkt – ny nordisk strandmerking

Norske badestrender skal få en ny trygghetsmåling og kvalitetsmåling.  

Sommersesongen 2018 har badegjester i både Norge, Sverige og Danmark kunnet besøke badesteder som er merket med det nye nordiske kvalitetsstempelet «Badepunkt». Denne nye strandmerkingen vil tildeles strender og badesteder hvor besøkende kan være trygge både på badevannskvaliteten, at det finnes tilstrekkelig sikkerhetsutstyr, samt at det finnes spesielle natur- og/eller friluftsopplevelser, sier stoftelsen Fee Norge i en pressemelding.

Dansk opprinnelse

Friluftsrådet i Danmark står bak ordningen som nå er lansert i både Norge, Danmark og Sverige av organisasjonene som i mange år har drevet Blått Flagg, miljøsertifiseringsordningen for strender og marinaer. «Badepunkt» vil bli et supplement til Blått Flagg.

Teststedene

Vollane og Kyrkjetangen i Bergen kommune har vært pilotstrender for Badepunkt i Norge, mens 8 strender i Danmark og en strand i Sverige tester ut ordningen.
-  Vi er veldig glade over å nå kunne lansere en ordning for badesteder som har rent badevann, og som oppfyller strenge krav til sikkerhet, men som ikke nødvendigvis har alle fasilitetene det kreves for å være en Blått Flagg strand. I Norge har vi så mange flotte badeplasser som kan gi gjester fantastiske natur- og friluftsopplevelser, og vi ønsker med den nye Badepunkt ordningen å kunne løfte fram disse stedene, sier Marit Kjellesvik, daglig leder i Stiftelsen FEE Norway.

Hensikten med pilot-prosjektet er å teste ut kriteriene på ulike strender i de tre landene, før Badepunkt- ordningen lanseres for alle som ønsker å søke i forkant av sommersesongen 2019.