Ballongstunt bak ny «norsk» vin

Husker du grafittikunstneren Banksys?

(ODD ROAR LANGE): Er du av dem som synes det er spennende med nye viner når du reiser? Særlig de som har en god historie knyttet til seg.
Og er du blant dem som prøver å huske hvordan den ser ut når du kommer hjem? Vel, her er en vin du snart kan kjøpe i Norge - og som du neppe glemmer. For husker du denne historien?

Ballongtrikset

For et år siden ble «Balloon Girl» av gatekunstneren Banksy solgt på auksjonshuset Sothebys i London. Verket er blant annet kjent etter at det ble delvis makulert i kjøpsøyeblikket. Bildet ble i 2017 kåret til Storbritannias mest elskede kunstverk gjennom tidene.
Fra 1. november blir Balloon Girl tilgjengelig i Norge – på et sted man kanskje ikke hadde forventet.
Norske Brewery International / Mission Wine & Spirits har samarbeidet tett med den eksentriske kunstneren over lengre tid. Resultatet er at kunstverket «Balloon Girl» blir tilgjengelig på en vinetikett.

Norsk-Italiensk samarbeid avgjørende

- Vi er en nordisk gruppering og gjennom våre og Banksy’s advokater ble vi tilbudt et veldig spennende prosjekt som vi ikke kunne si nei til, forklarer produktsjef i Mission Wines & Spirits, Jostein Hancke i en pressemelding.
- Vi har hatt et lengre samarbeid med den Sicilianske produsenten, Tenute Orestiadi, som har laget denne vinen.
De er også drivkraften bak «Fondazione Orestiadi» - en av Italias mest anerkjente museer for moderne kunst. Det var viktig for Banksy at vinprodusenten hadde et genuint forhold til kunst, og museet har kjøpt verker av kunstneren fra før.
Dermed var veien kort til en egen «Banksy-vin», og vinen, Balloon Girl, ble født.
- Vinen er fra Gibellina på Sicilia og laget av den eksklusive Frappato-druen, som gir en litt tettere og fyldigere vin på grunn av et solrikt klima, forteller Hancke. - Det er en nokså fyldig vin, som passer til mat som småvilt, fugl og pasta. Den gir en god ettersmak av røde frukter og mørke bær, og er en vin som kan likes av de fleste – både til mat og alene.

Begrenset førsteproduksjon

Balloon Girl-vinen vil bli tilgjengelig i bestillingsutvalget til Vinmonopolet fra 1. november. Flasken kommer i en begrenset førsteproduksjon på 10 000 flasker til det skandinaviske markedet, i tillegg til 480 magnumflasker og 120 tre-liters flasker. Dato for lansering videre i resten av verden er foreløpig ikke kjent for oss.
-Vi ser for oss at dette er et langsiktig samarbeid med Banksy. Så får vi se hva annet han finner på, avslutter Hancke.

Følg Thetravelinspector på instagram og få unike reisetips