Drømmer du om egen øy? Nå kan du bygge deg en

Og dette kan du oppleve i København i sommer

Det herlige livet på en egen øy.                  Foto: Fokstrot/Copenhagenislands

(ODD ROAR LANGE): Det er nok flere enn meg som drømmer om å ha en egen øy. Den trenger ikke å være så stor, men det hjelper jo på dersom den er fin. Nå kan drømmen gå i oppfyllelse. I København har fått en ny attraksjon, og flere er på vei.  
CPH-Ø1 er navnet på den aller først lille 20m2 håndlaget treplattformen med et lindetre i midten. Det er en enkel og ikonisk metafor for en ubebygd øy og representerer den første smaken av en helt ny type offentlig plass som kommer til København.
Flyttbare, flytende, offentlige rom gratis for folk å utforske og erobre er ideen til design-, håndverks- og produksjonsfirmaet Fokstrot som har tegnet og produsert den lille øya som er plassert i havnebassenget i København.

Prosjektet har fått navnet Copenhagenislands (husk s-en til slutt, ellers havner du på hotellet med nesten samme navn). 
Den første øya er allerede på plass. Og flere andre er på vei. Og dersom du ønsker deg en privat liten øy, eller kanskje en til byen der du bor, så skal du kontakte Marshall Blecher som kan hjelpe deg. 

Urbane opplevelser

- Dette er en helt ny type urban plass i Københavns havn, gratis for å utforske og utnytte. Øyas aktiviteter kan variere avhengig av hvor i havnen øyene befinner seg og på hvilken tid av året det er. Det er opp til brukerne av øya å bestemme hvilke funksjoner de burde ha. Prosjektet er også rettet mot å fokusere på et forbedret havnemiljø, samt hvordan klimapåvirkninger og forhøyede vannnivåer kan påvirke byområdene, forteller Fokstrot om prosjektet.

Et lindetre er den eneste veksten på øya CPH-Ø1           Foto: Fokstrot/Copenhagenislands

Øyene kan brukes til fiske, eller som plattform for badstu. Bare fantasien setter grenser.
Foto/Illustrasjoner:
 Fokstrot/Copenhagenislands

Vil du vite mer:

Kontakt teamet bak prosjektet: 
Christian Lacoppidan, Tømrer / Produktionsleder, t: +45 29805707
Magnus Maarbjerg, Arkitekt, t: +45 61694449
Lauge Falkentorp, Bådebygger, t: +45 61683886
Epost