Slik gir de deg det aller beste fra Nordmøre

Tre dager, fire årstider - men det var dette som imponerte aller mest

Det handler om å gi det lille ekstra. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Du finner det over hele landet: små steder med masse sjarme. Men noen områder stikker seg ut litt ekstra. Ett av dem er Nordmøre - den nordligste tredelen av fylket Møre og Romsdal.
For selv om det blåser hatter og høy fra sørvest, eller om du piskes i ansiktet av en haglskur som kommer som ut av en sekk, når selv villsauene trenger seg sammen under furutrærne og småbåteierne tjorer jollene fast til flaggstanga, så er smilet der.
Det underfundige, men varme smilet som er umulig å ikke bli glad i når man reiser rundt på Nordmøre.
I tre dager har jeg fått møte sterke personligheter, høre om reiselivseventyr som er skapt og som skapes, om håndverktradisjoner med røtter i fortiden som skal bringe suksesser i fremtiden.
En reise som startet med båt, til bords og til fots rundt i nordmørshovedstaden Kristiansund, gikk med ferger på hvitskavlete bølger ut til et annerledes naust på øyriket Smøla, videre gjennom klatrepark i trærne på Valsøya, til en liten osteprodusent og hjemme-hos-kaffe ved Torjulvågen, og som ble avsluttet med lune og luksuriøse hotellomgivelser i industrieventyrbygda Angvika.
Det er ikke mye som er likt på disse stedene: Bortsett fra veldig sterk arbeidsvilje, evnen til å kombinere tradisjon og innovasjon - og så er det dette med smilet, da.
Det finnes ikke noe «verdens fineste sted».
For det handler alltid om menneskene du møter der. Det er de som utgjør forskjellen.
Og dersom du drar til Nordmøre så kan jeg love deg at du treffer mange av de aller beste.
I de kommende dagene skal jeg fortelle deg hva du kan oppleve, hvem du kan møte og hvor du kan spise og bo når du tar turen neste gang eller for første gang.

Her ser du noen av bildene fra reisen: