Passet ditt kan være ugyldig for reisen du skal på

Så lett unngår du den kostbare feil som ødelegger hele reisen

Er passet ditt gyldig?

(ODD ROAR LANGE): Du skal ut og reise, har funnet frem passet i god tid og tror at alt er i orden. Men er du klar over at selv om det er lenge til passets utløpsdato så kan passet være ubrukelig for den turen du skal på.
Flere land krever nemlig at passet ditt skal være gyldig hele seks måneder etter hjemreisedatoen din. Og da holder det ikke at passet ditt er gyldig i fire-fem måneder frem i tid.

Ta godt vare på passet ditt på reisen. Blir det stjålet må du straks varsle politiet og skaffe en kopi av anmeldelsen din.                                                                        Foto: Odd Roar Lange

Det er naturligvis ikke mulig å kunne alle de spesielle reglene. Men det trenger du heller ikke. For det er hjelp å få.
Utenriksdepartementet har sin egen oversikt for reglene som gjelder i de landene Norge har et diplomatisk forhold til. Da kan du bare lete frem ditt land og se hvilke innreiseregler som gjelder for de ulike landene. 

Hva gjør du dersom du ikke finner ditt reisemål på oversikten? Da anbefales det å ta kontakt med vedkommende lands myndigheter eller andre sikre kilder. Erfarne reisebyrå og flyselskap er slike kilder.

PS: Last også ned UDs app, Reiseklar

Har du tips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no

Om The Travel Inspector:

Odd Roar Lange er norsk reiselivsekspert og kjent som The Travel Inspector og en av Norges mest erfarne reiselivsjournalister.

Odd Roar er også fast bidragsyter med reisereportasjer og nyttige reisetips på forbrukersiden DinSide som er en del av Dagbladet/Aller Media.