7 ting du må huske før du sjekker ut fra hotellet

Huskelista du alltid bør ta en kikk på

(ODD ROAR LANGE): Husk dette neste gang du bor på hotell?

1) Legg merket til utsjekkingstidspunktet allerede når du tar rommet i bruk, slik at du kan planlegge utsjekkingen din. Hastverk fører ofte til at du glemmer igjen noe på rommet.

2) Sjekk alle skap, skuffer og safen for personlige eiendeler. Og ikke glem igjen ladere.

3) Legg igjen tips til stuepikene. Har du noen småpenger etter reisen så kan du gjerne legge dem igjen på hotellrommet.

4) Se over hotellregningen før du betaler. Det er lett for hotellet å gjøre feil når barregninger og restaurantregninger skal settes på rommet.

5) Legg merke til ekstraavgifter. I Norge er det høyst uvanlig å ta betalt for internett. Men i utlandet er dette ikke uvanlig. I flere byer er det vanlig med turistskatt. Dette kan variere fra ca 2 til 25 dollar. Husk å undersøke dette før du bestiller ferien.

6) Ikke betal med debitkort

Alle hotellopphold bør betales med kredittkort. Det er tryggere i forhold til kortsvindel. Og det gir deg betydelig større rettigheter dersom du oppdager at noe er feil etter hjemkomst. Klag til banken din dersom du mener at du er blitt svindlet.

7) Planlegg avreisen fra hotellet. Trenger du taxi eller annen skyss fra hotellet? Sjekk ut om det er prisforskjeller fra taxi-selskap til taxi-selskap. Og hør med hotellet hvor mye det er vanlig å betale for skyss til flyplassen før du avtaler fastpris med sjåførene. Ha kontanter klare dersom taxiene ikke tar i betaling fra kredittkort..

Og du vet selvsagt hva du kan stjele med deg fra hotellet?

Følger du Thetravelinspector på Instagram?