Norsk turistperle flyttes til Jamaica?

Det blir sjelden helt som man tror

Atlanterhavsvegen i Møre og Romsdal. Foto: Odd Roar Lange

Atlanterhavsvegen i Møre og Romsdal. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Aktører i norsk reiseliv jublet da innspilling av deler av James Bond-filmen «No Time To Die» ble lagt til Norge. Det har knyttet seg stor spenning til om Norge virkelig blir promotert i filmen, eller om scenene flyttes til et annet land.
Nå er det ting som tyder på at den norske nasjonale turistvegen Atlanterhavsvegen kan bli flyttet til Jamaica.
Da det ble innspilt bilkjøringsscener var ikke Daniel Craig til stede, men kjøringen ble gjennomført med en erstatter.

Hjem til Jamaica

For å feire utgivelsen av den siste James Bond-filmen, har Jamaica Tourist Board offentliggjort «bak kulissene» opptak til No Time To Die. Opptakene viser cast og crew samt noen av stedene og scenene som er tatt opp på Jamaica. 

Jamaica er fødestedet til 007, hvor Ian Fleming skapte og skrev Bond-romanene. Øya er også med i den første James Bond -filmen, Dr. No (1962), samt i Live And Let Die (1973).

Jamaica er spiller en viktig rolle i No Time To Die hvor Bond har forlatt aktiv tjeneste og nyter et stille liv på øya. Men freden er kortvarig når hans gamle venn, Felix Leiter, fra CIA dukker opp og ber om hjelp.

- Jamaica Tourist Board er glad for å spille en så viktig rolle i den 25. James Bond-filmen, sier Edmund Bartlett, turistminister på Jamaica, og fortsetter:
- Bond for oss betyr at vi er et sted for begynnelser, men vi er også et sted for store avslutninger.
Kulturminister Olivia Grange kommenterer: -Det er virkelig noe vi har drømt om, og vi er glade for at det kommer til å bli en realitet.

Dette er Bonds Jamaica

Jamaica er kjent for sine majestetiske frodige åser, hvite sandstrender og turkist vann. Enten det er å slappe av på Laughing Waters Beach, hvor ikoniske Honey Ryder dukket opp fra vannet i Dr. No, eller reise rundt på de mindre kjente stedene fra romanene og filmene, vil Jamaica fascinere ferierende som ønsker å følge i fotsporene til James Bond, skriver turistkontoret i sin pressemelding.

-Ta en forfriskende svømmetur på verdenskjente strender, bli overrasket over de høyeste fossefall, sving deg til den pulserende rytmen av reggaemusikk, nyt smaken fra jerk-kjøkkenet og forfør sansene med den fineste rom.

No Time To Die vil bli utgitt internasjonalt på kino fra 30. september 2021 gjennom Universal Pictures International.
Da får vi også svaret på hvor de norske scenene er plassert.