Dette må du gjøre hvis du skal fly med SAS i sommer

Endrer reglene for alle passasjerer fra 18. mai

Y24A9961.jpeg

(ODD ROAR LANGE): Flyselskapet SAS innfører nye restriksjoner for alle sine passasjerer. De nye reglene trer i kraft allerede fra uke 21.
Flyselskapet innfører en rekke smitteverntiltak for hindre smitte av korona-viruset.
Slik er reglene:
° Det er obligatorisk med ansiktsmaske for passasjerer fra seks år og oppover på alle flyvninger med SAS fra 18. mai til 31. august.

° Alle fly blir rengjort og desinfisert i henhold til nye rutiner som er tilpasset den ekstraordinære situasjonen.

° Nye boardingrutiner sikrer best mulig avstand om bord. Passasjerer med sete bakerst boarder flyet først for å unngå forbipassering.

° Alle ikke-essensielle løse gjenstander er fjernet, for eksempel lesestoff i setelommen, puter, tepper og brett.

° Ingen matservering om bord for å redusere kontakten mellom passasjerer og crew

° Håndbagasje er begrenset til ett kolli per passasjer.

Derfor gjør de dette

- Gode rutiner for smittevern og tørr, ren luft om bord gjør at fly er en sikker måte å forflytte seg på. Mange mennesker i Skandinavia er helt avhengige av SAS og av flyet for transport. De kan være helt trygge på at vi tar alle forhold rundt helse og sikkerhet på ytterste alvor, sier visepresident i Safety & Security-gruppen til SAS, Mattias Hedré, i en pressemelding fra SAS.

SAS anbefaler alle reisende om å gjøre seg kjent med myndighetenes reiseråd og restriksjoner. Mange land krever beskyttende ansiktsmaske på flyplasser og offentlig transport, så reisende bør sørge for at de har nok ansiktsmasker for hele turen. God håndhygiene er viktig for å forhindre smittespredning, så ta gjerne med desinfiserende håndrens på reisen. Syke eller personer med symptomer på smitte kan ikke reise med fly og vil bli avvist ved boarding. 

Det er foreløpig uklart om Norwegian og Widerøe kommer til å følge de samme prosedyrene.