Sommertesten: Dyrt og middelmådig i Drøbak

Enten må prisen settes ned eller så må kvaliteten opp. Valget bør være enkelt

En raus porsjon blåskjell, men det tok ikke lang tid før den var kald.      Foto: Synne Lange

En raus porsjon blåskjell, men det tok ikke lang tid før den var kald. Foto: Synne Lange

(ODD ROAR LANGE): En ny reiselivs-sommer er i startsporet. De første uterestaurantene er allerede åpnet, og mange flere er klare til en forhåpentligvis god og innholdsrik sesong. The Travel Inspector skal også denne sommeren reise på kryss og tvers i Sommer-Norge. Og du kan som alltid følge sporene gjennom reportasjer fra ulike steder. Men hvordan står det til i Reiselivs-Norge?
Er kvaliteten god nok i forhold til prisen?
Svarer virkeligheten til forventningene? Jeg skal gi deg svar på noen av de viktige spørsmålene.
Og - tips meg gjerne om steder som bør besøkes i løpet av sommeren. Skriv navnet på stedet, og gjerne en begrunnelse, i kommentarfeltet under artikkelen.

Et bredt smil, men det var før rekesmørbrødet ble smakstestet.           Foto: Synne Lange

Et bredt smil, men det var før rekesmørbrødet ble smakstestet. Foto: Synne Lange

Skipperstuen

Skipperstuen i Drøbak er først ute i Sommertesten 2021. Et sted med en misunnelsesverdig beliggenhet og med en perfekt utsikt over småbåthavna og Oslofjorden. Forventingene var store, og skuffelsen derfor umulig å bli kvitt etter det første sommermøtet.
Servicen i uterestauranten var upåklagelig. Vi ventet ved porten og ble raskt vist et bord med fantastisk utsikt.
Menyen ble også raskt presentert, og bestillingen gikk utmerket. Det samme gjelder betalingen, når vi kom til avskjedstidspunktet.
Men det var først og fremst maten som sviktet denne gangen. «Mat laget av de beste råvarer og med hjerte for matlagning fra grunnen», skryter Skipperstuen på sine hjemmesider.
Det er å ta munnen for full.
«Blåskjell - dampet i hvitvin og fløte, med pommes bistro til kr 255 kr» er i og for seg ikke mye å klage på. Men blåskjell bør fortrinnsvis serveres i en liten og lukket gryte, og ikke i et stor og vid dyp tallerken. Det som var en varmrett ble raskt til en kald rett, og da smaker ikke blåskjell spesielt godt. Pluss for godt med baguetter til retten.
«Rekesmørbrød - inneholdende reker, salat, sitronmajones, egg og sitron til 175 kr» ble en stor skuffelse.
Små, nesten smakløse reker, et halvt egg på en skive av det som mest av alt minnet om industribakt halvgrovt brød frister på ingen måte til gjentagelse.
Dette rekesmørbrødet er overpriset med minst 100 % . Enten må prisen ned, eller så må kvaliteten opp. Jeg anbefaler det siste.
Jeg drar gjerne tilbake til Skipperstuen for å se om de klarer å levere bedre enn dette.
Men sommersesongens førsteinntrykk ble dessverre en skuffelse.

Poeng

Skjermbilde 2021-04-19 kl. 11.36.15.png

Service og stemning: Terning 5
Mat: (Blåskjell terning 3, reker terning 2)
Totalinntrykk: Terning 3

Fakta:

Skipperstuen
Havnebakken 11 
1440 Drøbak 

PS: Skipperstuen må oppgradere nettsiden sin til en sikker side.
Slik den fremstår (19. april 2021) er det en usikker side, og det skaper usikkerhet også for gjester. I tillegg bør de fjerne juletorsk, juletallerken og pinnekjøtt fra den digitale menyen. Det har vært rolige nok måneder for reiselivet til at gjestene må forvente at nettsider er oppdaterte til sesongstart.

Les mer om Drøbak her - og på denne siden til Visit Greater Oslo.

Drøbak har masse idyll og kan bli en av sommerens ferievinnere. Foto: Odd Roar Lange

Drøbak har masse idyll og kan bli en av sommerens ferievinnere. Foto: Odd Roar Lange