Utvider sykkeltilbudet på Bergensbanen i sommer

Og slik gjør du det

Foto: Vy

Foto: Vy

(ODD ROAR LANGE): Fra mandag 5. juli gjør Vy det lettere å ta med sykkel på toget mellom Bergen og Oslo. I hele juli og august vil én avgang hver vei ha inntil 174 sykkelplasser.

I sommermånedene kjører sykkeltoget hver dag, i september blir tilbudet fra onsdag til søndag. Og fra 2022 blir tilbudet til syklende ytterligere utvidet.

- Det er mange som ønsker å dra på Norgesferie med egen sykkel og dette er vårt bidrag til å gjør det enklere å ta med sykkelen mellom Norges to største byer, sier Direktør for Vy tog Vest', Yvonne Torgersen Hetlevik. - Det er også et godt tilbud til de som ønsker å bruke sykkel på fjellet, sier Hetlevik.

Møter økt etterspørsel

Det er toget fra Oslo 06:25 og ettermiddagsavgangen fra Bergen kl. 16:39 som kjører med ekstra plasser til sykler i sommer. Øvrige avganger har fire sykkelplasser tilgjengelig.

- Etterspørselen etter sykkelplasser har vært økende i flere år og vi møter nå denne etterspørselen, sier Hetlevik.

- Og enten du velger sykkeltog eller en av de andre avgangene våre, så husk å bestille plass til sykkel samtidig som du bestiller togbilletten, slik at du er sikret plass. For her blir det raskt rift om plassene, sier Hetlevik.

Enda bedre for sykler fra 2022

I 2022 kommer steg to i tilpasningen til økt sykkeltrafikk.

- Da får vi flere vogner som gir oss økt kapasitet for sykler på alle avganger mellom Bergen og Oslo. Fra dagens fire blir det fra neste år plass til 15 sykler på hver avgang hele året, i tillegg til sommerens storsatsing på egne «sykkeltog».

- Vi gleder oss og tror dette blir populært, avslutter Yvonne Torgersen Hetlevik.

Foto: Vy

Foto: Vy

Slik bestiller du plass til sykkel

Du kan bestille plass til sykkel både på vy.no, i appen og via betjent billettsalg. Husk at du selv må reise sammen med sykkelen.

Dersom du har en sykkel som er litt større enn vanlig eller ønsker å ta med en sykkelvogn, så er det ikke alle avganger som har plass til dette. Kontakt Vy sitt kundesenter for å undersøke om det er plass.

Sammenleggbare sykler kan tas med som håndbagasje uten ekstra betaling. Betingelsen er at den er sammenlagt og ikke er større enn at den kan plasseres i vanlig bagasjehylle eller hattehylle uten hinder for øvrige kunder og det er fri passasje gjennom vognen.

Sykkelleie på Rallarvegen

Ikke alle har egen sykkel eller tar med denne til fjells. Da finnes det mange aktører som leier ut sykler langs Rallarvegen. Du kan enkelt leie deg sykkel fra Haugastøl, Finse eller Myrdal og sykle ned til Flåm og levere sykkelen der.

PS:
Det er verdt å merke seg at reisende mellom Asker og Hønefoss påvirkes av arbeid på jernbanen i perioden 26.6 til og med 8.8, men for alle som reiser fra by til by kan ta med sykkelen fra stasjon til stasjon. Bergensbanen kjører over Roa til Hønefoss.