7 bilder du bør ha på mobilen din

Dette kan redde reisen din

Ta bilder også før du reiser. Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Mobiltelefonen kan være et nyttig hjelpemiddel når du er på reise. Og da snakker jeg selvsagt ikke bare om at du kan bruke den som kamera og til å ringe med. Men dersom du har en smarttelefon eller telefon med muligheter til å lagre bilder i så bør i alle fall disse sju bildene være lagret på et lett gjenfinnelig sted.

Og her får du et tips til hvordan du kan lagre dem:

Dersom du har en Iphone så er det et smart tips å åpne «Notater» > trykk deretter på kamera-ikonet > ta bilde > lagre. (Husk at du også kan lagre i en egen mappe med passord/pinkode)
hr du andriodtelefon åpner du Google Drive > legg til > skanne dokument > lagre

Koronasertifikatet

Ingen reiser uten koroasertifikat. Og for å slippe å logge deg inn for å finne det frem, lagre heller bilde av det på telefonen din.

Førerkort, pass og annen ID

Ta en bilde av dette og lagre slik at du har det tilgjengelig hvis det er behov. Ikke minst, dersom du blir frastjålet dette. Ta bilde av kredittkortene dine, også. Du vet selvsagt at du kan finne førerkortet ditt her.

Leiebilen

Ta gjerne flere bilder av bilen før du kjører av gårde, slik at du kan bevise at en tidligere skade var der før de startet leieforholdet. Ta bilder også ved avsluttet leieforhold, slik at du ikke er ansvarlig for neste leietagers skade.

Husker du hvilket skiltnummer det er på leiebilen din? Ta et bilde, så er du sikker. Lagre gjerne også en skannet versjon av leiebilkontrakten.

Forsikringsdokumenter og resepter

Resepter finner du på nettsiden minhelse.no men det er smart å ha dem lagret så du slipper innlogging. Det samme gjelder forsikringsdokumentene dine.

Den private leiligheten du leier

Leier du en privat hytte eller leilighet via f.eks airbnb? Ta bilder som dokumenterer hvordan det ser ut når du kommer og når dere drar.

Alle billetter

Disse finnes sannsynligvis i eposten din eller kanskje i flyselskap/rederiet/togselskapets app. Men lagre en skannet versjon så slipper du online-muligheter for å kunne laste dem den når du trenger dem.

Bagasjen din

Ta et bilde av det du tar med deg på reisen. Dersom bagasjen blir borte så er det vanskelig å huske alt som skal med i skaderapporten. Et bilde er til stor hjelp.