Stor kåring: Dette er de beste cruiserederiene i verden

To norske sølvplasseringer etter et tøft år

Disney besøker også Norge på noen av sine seilaser.

(ODD ROAR LANGE): Verdens beste cruiserederier er kåret. Og verdens beste cruiserederi heter xxx
Det mener leserne av reisemagasinet Condé Nast Traveler. Kåringen er gjennomført for 32. gang.
Over 600 000 stemmer ligger bak vinnerlistene.

Best av de store

I klassen for megastore cruiseskip (over 4000 passasjerer) gikk Royal Caribeean International til topps foran MSC Cruiseline.
I klassen for store rederier med store skip (2500-4000 passasjerer) fikk førsteplassen til Disney Cruiseline. Rederiet har hatt seilaser til Norge i forbindelse med Frost-filmene.
Cunard kom på andreplass i denne klassen.

Norsk sølv

Best av de middels store skipene (500-2500 passasjerer) er Crystal Cruises. Med norske Viking ocean cruises på andreplass. Viking-rederiet ble kjent over hele verden da skipet Viking Sky var i ferd med å grunnstøte under en seilas over Hustadvika i Møre og Romsdal 23. mars i år.
Også i klassen for skip med færre enn 500 passasjerer gikk seieren til Crystal Cruises.
Norske Seadream, som eies av Atle Brynestad, har falt ned til en 12. plass i klassen denne gangen. Men vil kanskje klatre betydelig når rederiets nye hybridskip er klare i 2021. Mange cruiseturister er lei av å bli beskyldt for å være miljøverstinger. Derfor vil hybridskipene trolig bli populære hos reisende i årene som kommer. Også Hurtigruten, Kystruten og Color Line er blant dem som satser på dette.

Norske Seadream bygger nytt hybridskip som skal starte seilinger i 2021

Best på elvecruise

Å dra på cruise elvelangs er blitt svært populært. Her slipper du unna store bølger og seilaser langt til havs.
Også her gikk Crystal Cruise, med selskapet Crystal River Cruises til topps. Mens norskeide Viking River Cruises tok en ny sølvplass. Skipet Viking Sigyn var involvert i en dødsulykke da skipet kolliderte på Donau i Budapest tidligere i år.