Disse reiseappene sparer du penger på

Y24A2635.jpg

Noen reiseapper er for moroskyld. Her er noen som sparer deg for tid og penger.

Klart for en dag i London. Du kan være med å bestemme reiseruta. Foto: Odd Roar Lange

Husk å laste ned appene på forhånd. Noen av dem krever at du lager din egen brukerprofil. Dette må du gjøre før reisen starter og når du er tilkoblet internett. Ellers kan det bli veldig dyrt. Og det er dumt om det du sparer via appen blir spist opp av en dyr telefonregning fordi de gjorde "jobben" i Spania eller Hellas...

Flybilletter

Hvordan kan du finne de billigste flyseten? Noen ganger via de enkelte flyselskapenes egne hjemmesider, men ikke alltid. Og for reisende i Norge er det et oversiktelig antall flyselskap å velge mellom. Men vil du ha en enda bedre oversikt så skal du laste ned appen til Skyscanner. Her får du også hjelp til å finne billige destinasjoner, dersom du skal reise men ikke helt vet hvor du bør dra.

Reisedokumentene

Hvor er billettene mine, og all reiseinformasjonen. Jeg lagrer alle reiser i appen TripIt. Glem alle løse papirer eller innlogginger på ulike apper under reisen. Husk å ta skjermdump av flybillettene dine, så slipper du trøbbel dersom det er tregt nett der du er. Du slipper også dyre mobilregninger i utlandet.

Tips via bilder

Du har bestemt deg for et reisemål, men vet ikke hva du skal ha. Søk på reisemålet via appen Pinterest. Og her finner du tusenvis av gode tips og ideer via bilder som er delt av andre. Jeg bruker Pinterest både i reserach før turen og under selve reisen.

Høyt oppe ... i Rio de Janeiro. Foto: Odd Roar Lange

Reiseguide

Det finnes et stort antall reiseguider på nett. En av de som virkelig fungerer bra er Triposo. Du har neppe hørt om den før, men du bør gjøre deg kjent med den først som sist. Foreløpig er det absolutt mest iformasjon for nordmenn som skal reise utenlands, men sjekk også ditt eget hjemsted så ser du hva som skrives om reisemål nær der du bor.

Bo billig

Airbnb er navnet på nettstedet som hjelper deg med å finne billig overnatting. Du leier bosted hos private, enten ved å leie hele huset/leiligheten eller bare et rom. Jeg har testet airbn og er veldig fornøyd. Her kan du lese om min reise.

Lege og medisiner

Hva heter medisinen på det lokale språket? Hvor finenr jeg en lege eller et sykehus? Dette kan være viktig å finne ut av, kjapt og enkelt. Prøv appen TravelSmart. Gjør deg kjent med innholdet før reisen, og lagre gjerne viktig info som et skjermdump/bilde i telefonen din.

Gratis internett

Å surfe på nett via telefon eller nettbrett kan bli rådyrt dersom du er i utlandet. I alle fall hvis du ikke finner et gratis internett. Men hvor finner du dét. Prøv via en av disse appene fra  WiFi-finder og FastConnect og TheCloud. Jeg har testet dem og er godt fornøyd.

phones

Språktrøbbel

Hva heter det egentlig? Her er en app som heter Duolingo og som hjelper deg med å finne riktig ord eller setning. Jeg har kun testet den for "moro skyld" - og det bød i alle fall på noen smil og litt latter.