Nå kan du overnatte på Maracanã stadion

Jeg har vært her på fotballkamp. Nå ha du sjansen til å overnatte her - på Maracana stadion.

Foto: Airbnb.com
Foto: Airbnb.com

Det er dumt å være i Brasil ute å ha opplvd fotballkulturen der. Jeg besøkte Maracanã da to av de lokale lagene. Fluminense møtte Flamenco. Det ble en heidundrende forestilling som endte 1-1.

Kunne du tenkt deg å overnatte på verdensberømte Maracanã stadion i Rio de Janeiro? Airbnb har tidligere gjort det mulig å overnatte i Holmenkollens tårn. Nå kan du prøve den verdenskjente Maracanã stadion i Brasil som er lagt ut hos den sosiale utleieformidleren.

Det er på denne stadion at finalen i fotball-VM 2014 ble spilt, og åpnings- og avslutningsseremoniene under OL 2016 vil foregå.

Dette skriver de i sin pressemelding:

Foto: Airbnb.com
Foto: Airbnb.com

Legenden

Det er den brasilianske fotball-legenden Renato Gaúcho som er vert når en heldig vinner med en venn får muligheten til å sove i en VIP-suite innredet med seng, bad og fotball-bord på Maracanã stadion den 30. mai i år. Dette er kvelden før den populære kampen mellom byrivalene Flamengo og Fluminense (Fla Flu), som begge spiller på hjemmebane. Den midlertidig «boligen» får en av de aller beste plassene på midtbanen med utsikt ut over hele stadion.

– Stadion er ikke bare et ikon for Rio de Janeiro, men også for fotballfans i hele verden, sier den tidligere fotballproffen og den populære treneren Gaúcho. – Det har vært en ære å få spille på denne banen og jeg ser fram til å dele mine egne historier og minner med vinnerne.

Omvisning

Renato Gaúcho vil ta mot gjestene og gi dem en spesiell omvisning på stadion, som blant annet innebærer et besøk i presidentsuiten, spillergarderobene og presserommet, før det blir straffesparkøvelse på banen. Vinnerne får også muligheten til å bruke spillernes garderobe før de går til sengs i sin egen VIP-suite. I tillegg får vinnerne se kampen fra sin egen suite dagen derpå.

– Maracanã tilhører fansen, de som er lidenskapelig opptatt av fotball og lever for fotballen. Det er en av de viktigste stadioner i verden, og et sted hvor drømmer blir til virkelighet. For oss er det en sann fryd å inngå dette samarbeidet og bidra til å at denne unike opplevelsen blir satt ut i live, sier Marcelo Frazão, markedsdirektør for Maracanã. Idrettsfesten

Maracanã ble bygget i 1950, og er en av verdens største fotballstadioner som har huset utallige fotballkamper. Det var her finalekampen, hvor Tyskland slo Argentina, ble spilt i fotball-VM 2014. Dette vil også bli en av hovedarenaene for sommer-OL 2016, der både åpnings- og avslutningsseremoniene vil finne sted.

Slik kan du vinne: Gå inn på Maracanã-oppføringen på Airbnb senest 21.mai, kontakt verten og fortell hvorfor du har lyst til å tilbringe natten på Maracanã stadion. Konkurransen er åpen for alle i hele verden. Alle konkurranseregler finner du på her