Disse karene skal skape strandstemning - i Alpene.

The Beach Boys er klar for alpene.
The Beach Boys er klar for alpene.

Denne popgruppen forbinder du med strand, bølger og bikini. Nå skal de skape fest i Alpene.

Det handler om gruppa The Beach Boys fra California. For når skiparadiset Ischgl i Østerrike i slutten av november inviterer til årets åpning av skisesongen er det strandgutta fra USA som er årets attraksjon.

Tidligere har Robbie Williams, Kylie Minogue, Rhianna, Alicia Keys og Elton John underholdt publikum på Top of the Mountain Opening Concert.

Sluttet- men startet igjen

Etter mer enn 50 år som internasjonale musikere har The Beach Boys

prøvd det meste. Gruppen har laget en rekke verdenskjente hits, og medlemmene i bandet har opptrådt på TV, utgitt flere plater og vært på flere verdensturneer. Sanger som ”Good vibrations”, Wouldn’t it be nice”, ”God only knows” og ”Kokomo” er kjent av de fleste.

The Beach Boys kjennetegnes ved den spesielle lyden med flerstemte vokalharmonier og tok en midlertidig pause i 1998.  Men ble til glede for mange fans samlet igjen i 2012.

Dette skriver det Østerrikske Turistkontoret i sin pressemelding:

Flere dager med festDette er  den tradisjonsrike storfesten når skisesongen innledes i Ischgl i slutten av november. I tillegg til konserten inneholder programmet mange arrangementer, underholdning og skiløp den siste helgen i november.

Det er klart for sesongåpning i Ischgl. Foto: Ischgl.com
Det er klart for sesongåpning i Ischgl. Foto: Ischgl.com

Hotellene tilbyr spesielle luksuspakker i forbindelse med åpningen som inneholder ski, konsert og gourmetmat, og over alt er det førsteklasses utsikt til fjellene. Sist men ikke minst så åpner de nypreparerte bakkene for forrykende skikjøring i alle de 238 kilometerne, så den 28. november kan du starte dagen med slalåmstøvlene og avslutte i finstasen. Med et gyldig heiskort, som du får fra 65 euro, har du både adgang til hele skiområdet samt åpningskonserten som starter kl. 18:00 i Ischgls hyggelige sentrum.Mange nyheterSkiområdet i Ischgl er blant de beste i Østerrike og hvert år investeres det i millioner av euro til vedlikehold og forbedring av løypene, heisanlegg og infrastruktur. Derfor kan gjestene denne sesongen se fram til to nyheter som spesielt vil glede de som kommer med bil. Etter en konstruksjonstid på to år presenteres et helt nytt trafikkonsept. Dette innbefatter blant annet en ny og moderne parkeringslounge med plass til 600 biler samt en 130 meter lang underjordisk tunnel (Prenner-tunnelen) som fører deg direkte fra loungen til Pardatschgrat–heisen (3 -S-Pardatschgratbahn).I tillegg presenterer man en ny bussterminal, og allerede fra tidlig om morgenen er det korte forbindelser ut til skiområdene rett utenfor selve byen. Disse tre initiativene - parkeringsloungen, den underjordiske Prenner-tunnelen og den forbedrede bussforbindelsen - vil lette trafikkpresset på Ischgls sentrum, og gjestene vil kunne komme raskere og sikrere frem.

Det ser deilig ut, ikke sant. Foto: Ischgl.com
Det ser deilig ut, ikke sant. Foto: Ischgl.com

Et stort og variert skiområdeAllerede fra slutten av november og til starten av mai kan man boltre seg i alle de 238 kilometerne med løyper som du finner ved Ischgls, og området regnes for å være veldig snøsikkert. En av klassikerne er den elleve kilometer lange "Eleven-pist" som går ut fra områdets høyeste startpunkt, Greitspitz, som ligger på 2 872 meters høyde. Herfra faller løypen 1 472 høydemeter, og løypen er ikke bare den lengste i Ischgls. men også en av de lengste i Østerrike. Er du på jakt etter større utfordringer innbyr terrenget til off-piste, og spesielt ved Höllenspitze og Pardatschgrat finner du de klassiske stedene.

Her kan du lese mer om hvordan du reiser til Ischgl med Alpereiser - og om priser, hotell og bakker.