10 tips for en bedre reise med barn

Og dette er verdens beste reisemål for barn

God tur - med barn.                                                                                           Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE): Dersom du vil ha en helt annerledes opplevelse, ta med deg barn. Barn er som et kjøkkenpapir. De suger til seg det som er og som skjer rundt dem, og det er det som virkelig er å reise.
Å få med seg de små øyeblikkene - og møtene med andre.
Voksne har det ofte for travelt. Med barn må du ta det roligere. Og de er mye flinkere enn voksne til å komme i kontakt med andre. For det er dei reisen handler om, ikke sant?
Å komme i kontakt med deg er lettere også for andre hvis du har med deg barn.
For shopping kan være vel og bra. Men det er sjelden at det er den du kommer til å huske. Det er møtene  med andre mennesker som gir deg de varige minnene - og vennene.

Her er ti ting å tenke på.

1) Shopping er oppskrytt. Vennskap er aldri det.

2) Du kan treffe nye eller gamle kjente overalt. Ikke snakk nedsettende om noen - noe sted. Før du vet ordet av det så forstår de språket ditt, eller i alle fall noen av ordene. 

3) Pakk mindre enn du tror du trenger. Jo lettere du reiser, jo lettere kommer du i kontakt med andre. Bare test, så skal du se at det stemmer.

4) Ikke bry deg om hjemlengsel. Dersom du reiser langt så er det uunngåelig. Men ikke farlig. Etter hjemkomsten lengter du forhåpentligvis ut igjen. Tilbake til nye venner. Husk å holde kontakten!

5) Skrive reisedagbok. Samme hvor mange bilder du tar så blir det aldri det samme. Kjøp deg en liten Moleskin notisbok. Skriv små ting fra hver dag. Adresser til steder du har vært, navn på menneskern du møter, navn på spisesteder og retter. Dette kommer til på bli den kjæreste boken du eier.

6) Det fineste stedet i verden finnes ikke noe bestemt sted. Det handler om mennesker du reiser sammen med og mennesker du treffer.

Små gleder blir store gleder.                                                                           Foto: Odd Roar Lange

7) De beste barna er de som har fått være med deg på reiser. Nei, jeg mener ikke årlige turer til all-inclusive-resorts i Tyrkia. Men de som reiser mye og som har truffet mange mennesker og de lærer at vi er forskjellige, gjør ting på ulikt vis, men allikevel har mange likheter. Vi trenger barn som er tolerante. Du kan hjelpe dem til å bli det.

8) Pruting er en utmerket måte å komme i kontakt med folk på. Dette er uvant for oss nordmenn. Men veldig gøy når du kommer i gang. Vær høflig, vær ivrig og ha det gøy. PS: Det er lov å prute også i Norge. 

9. Lær deg språk. Prøv deg på noen ord eller setninger/fraser i det landet du er. De fleste mennesker elsker at du vil lære deres språk..

10. Reis mer - reis med barna dine (og med andres).

Har du reisetips, ideer, synspunkt eller spørsmål?
Kontakt meg gjerne på epost: orl@thetravelinspector.no

Har du lest dette: