Her har Fretex fikset et drømmerom til deg - på hotell

Derfor er ikke rommet på Scandic Vulkan helt som alle andre 

Gjenbrukte møbler og mange drømmer på vegger, tak, søppelbøtten, stoler og bord.
Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): Noen ganger tenker jeg at hotellrom er jo bare et hotellrom. Det er selvsagt ikke slik. Men på kjedehotellene er rommene gjerne temmelige like hverandre. Helt til du kommer til Fretexrommet på Scandic Vulkan i Oslo. Rom 201 er nemlig noe helt for seg selv.

Rom for ettertanke

Fretexrommet på Scandic Vulkan ved Grünerløkka er det største rommet du kan leie på hotellet.

Det er en liten minisuite, men markedsføres ikke som dét fordi hotellet ikke ønsker at gjestene skal ha overdrevne forventinger. Rommet er et innvendig rom på hotellet, og bygget i et hjørne. 
-Vi ønsker heller at de skal bli positivt overrasket, sier hotelldirektør Monica Egeberg til Thetravelinspector.no
- Vi har laget et drømmerom med et konsept basert på relasjonell kunst. Vi ba folk om å fortelle oss om drømmene sine, og det har de gjort. Klasse 2 B på Lakkegata skole i Oslo har deltatt aktivt i prosjektet, sier Hilde Bruvold i Fretex, som har ledet arbeidet.  

Drømmefanger

Drømmer fra voksne og barn ble samlet inn. Deretter ble drømmene skrevet på vegger og tak, og det er helt umulig å ikke bli betatt av de store og små drømmene, som åpenbarer seg med håndskrift på veggen. Rommet åpnet for gjester i juli 2016. 
Dette er et rom til undring og forundring. Og samtidig er all innredning gjenbruksmøbler fra Fretex.

-Unntaket er sengen og madrassene og dyner/puter - men det er selvsagt en drømmefanger over sengen, sier Monica Egeberg, som også har prosjektet Hotel Recycle Bag på Scandic Vulkan.
Der gjester som har glemt igjen klær på hotellet kan samtykke til at klærne heller gis til Fretex enn at de ettersendes hjem til deg.

Hva er din drøm?                                                                     Foto: Odd Roar Lange

Gi bort skjorta di

- Det er ofte brukte klær som gjesten gjerne gir fra seg. Det er ikke slik at vi sender det fra oss etter en uke eller to hvis det ikke er avklart med gjesten. Men dersom plagget ligger i tre måneder gir vi det videre. Dersom du har vært i Oslo på shopping og ikke ønsker å ta med deg de gamle klærne hjem kan du legge dem i resirkuleringsposen, så viderebringer vi til Fretex. Også de ansatte har bidratt med å gi bort brukte klær, forteller Monica Egeberg.

Jeg ønsker å bli en enda bedre mor, og å finne den store kjærligheten
— En drøm fra rom 201 på Scandic Vulkan

Vil du ha et helt spesielt rom i Oslo? Da skal du bestille rom 201 på Scandic Vulkan - drømmerommet.

Fra hotellrommet kan du se ned til en annen attraksjon: Mathallen i Oslo. Verd å besøke for de matglade.  

Jeg har tidligere testet Scandic Vulkan. Her kan du lese hvordan det gikk.