Den beste dagen for billig flybillettkjøp er ikke den du tror

Her finner du billige flybilletter.

(Odd Roar Lange): Jeg har ved noen anledninger tipset om hvilke ukedager som er best for dem som vil kjøpe billige flybilletter. Og en ting er sikkert: dette endrer seg. 
Tidligere har onsdag formiddag vært fy, mens natt til torsdag har vært det aller beste. Det er det ikke lenger.

Hva er best

Airlines Reporting Corporation og Expedia har i perioden oktober 2014 til oktober 2015 analysert kjøp og salg av 10 millioner flybilletter. Konklusjonen er klar: De billigste billettene kjøper du i helgene. Flytrafikken har det siste året økt med sju prosent, mens prisene har gått ned med åtte prosent.

Kjøp når andre hviler

Flyselskapene har de billigste billetter på ugunstige bestillingstider for næringslivet, og av åpenbare grunner er helgene dager med lav kjøpsaktivitet fra firmakunder. 

Dette er også min erfaring ved de siste måneders billettkjøp. Helgene er billigst. 

Noen selskap tilbyr åpent kjøp i 24 timer. Derfor bør du sjekke en ekstra gang i løpet av første døgnet etter kjøp. Kanskje (ofte) har prisen gått ned. Og da avbestiller du den første billetten og kjøper en ny. 

Slå til

Men siden det er vanskelig å finne den absolutt billigste prisen er jeg fristet til å forslå det samme som Condé Nast Traveler, som først omtalte de nye billigdagene: Finner du et tilbud som du synes er bra - slå til.

Bonustips: Vær klar over at Hotellkjeden Choice har tilsvarende prisgaranti dersom du bestiller hotell direkte på kjedens egen hjemmeside. Finner du samme rom til en billigere pris på noe annet nettsted, så får du den første natten gratis! 

Finn flere gode tips: