7 tips for guttetur til København på første klasse

Denne gutteturen kommer du aldri til å glemme. Ikke hvis det er jentetur heller.

Det starter med en poff og en smell på dekk.                                          Foto: Odd Roar Lange

Hva skal man gjøre når gutta vil på tur til København. Gå for Tuborg og røde pølser? Eller velge opplevelser på øverste hylle? Jeg foreslår det siste. Dere vil ikke angre.

Det er stille i avgangshallen til DFDS på Vippetangen. MS Crown Seaways ligger ved kai og fylles av vogntog, privatbiler og reisende uten bil. Felles for dem alle: København venter neste morgen - sju timers seilas senere - klokka 09.45.
Hva kan DFDS by på for dem som vil på guttetur på første klasse? 

Er dere klare til å legge Oslo bak dere?                                          Foto: Odd Roar Lange

Før avgang fra Oslo er det champagnesabellering på øverste dekk. Av prismessige grunner velger vi musserende vin, siden korken skal skytes til værs og litt av drikken går samme vei. Men, det er moro og vi tar bilder av begivenheten.

Deretter går turen ned til Little Italy og champagnesmaking om bord. Vi velger tre ulike champagner, med noen gode oster og spekemat til. Dermed er det satt standard for reisen. Champagnesmaking kan for øvrig byttes ut med ølsmaking, vinsmaking eller whiskysmaking.

Commodore De luxe Loungen er stedet å samles. Og her får du både gratis øl og vin. Foto: Odd Roar Lange                     

Commodore De luxe Loungen er stedet å samles. Og her får du både gratis øl og vin. Foto: Odd Roar Lange                    

Når dere først skal reise på første klasse så skal dere velge luksuscruise på Commodore Class. Her er lugarene større, dere kan få med utvendig balkong, det er er hyggelig overraskelse i minibaren - og det er en egen lounge med gratis øl og vin, snacks, internett, lesestoff og tv - og oppgradert frokost neste morgen. En egen vert sørger for å bistå med alt dere trenger. Dersom du bare har bodd i vanlige lugarer tidligere så vil du oppleve dette som en skikkelig oppgradering. "Ulempen" med å reise på Commodore Class er at du lett blir vant til det, og du ønsker deg neppe tilbake til de ordinære lugarene etter denne reisen.

Fra Marco Polos seksretters middag.                                   Foto: Odd Roar Lange

Skipet har flere ulike steder å spise. Vi valgte Marco Polo Restaurant og seksretters middag med tilhørende vinpakke. Det er 150 år siden DFDS Seaways startet sin rute mellom Norge og Danmark. En av rettene er inspirert av den aller første menyen.  Restauranten har hvite duker og her kommer du pent kledd til middagen. 

Dersom dere vil ha en tur/retur-reise uten overnatting i København så har dere sju timer til rådighet i Kongens by. 

Null stess

Dere ankommer København rundt klokka 10.00 neste morgen. Slapp av i loungen og ikke stress med å komme i land. Slik slipper dere å stå i kø. Men husk å ta med dere pass!

Det er tidlig på dagen i København, og det enkleste er å ta en taxi til hotellet. Men hvilket hotell skal man velge i en by med så mange hotell å velge mellom?

To hotellanbefalinger. 

Kan du tenke deg å bo her? i Tivoli Hotel                                     Foto: Odd Roar Lange

Den første er Tivoli Hotel & Conference - som ikke ligger i Tivoli, men som er et veldig bra hotell med høy grad av luksus. Her kan du lese anmeldelsen av hotellet. Her kan dere starte dagen med et glass champagne i topp-etasjens skybar.

Et annet fantastisk hotel er Hotel Nimb, som med sine 17 rom er et av Københavns mest eksklusive. Triver dere ikke her så trives dere ikke med guttetur på første klasse. Et bra luksushotell kjennetegnes ikke bare ved sin overdådighet eller eksklusivitet. Det handler like mye personene som jobber der. Hotel Nimb leverer på øverste hylle. Vi kommer med anmeldelse av Nimb litt senere. 

En skikkelig guttetur skal selvsagt inneholde skikkelig velvære.   Foto: Odd Roar Lange

Etter et glass champagne er det klart for en velværebehandling i København. Velg toppklassestedene Mirage Spa eller Men´s Room.

Skjulte perler

København er en veldig bra shoppingby. Men en guttetur på første klasse velger selvfølgelig de skjulte perlene. Her er en:
Hopp inn i en taxi og be sjåføren kjøre dere til Løgismose Vin, Mad & Delikatesser i Nordre toldbod 16. Det ypperste av vin, mat, delikatesser, whisky, cognac og snaps. Samt mye mer. Spis gjerne en lunsj her. Dette er topp klasse. 

Noen ganger skal man kanskje glemme den vanlige tax free´en og gå for det lille ekstra. Foto: Odd Roar Lange

Vel bekomme

Hvor spiser man middag i gourmethovedstaden København? I denne sammenhengen kommer jeg med to anbefalinger. Slik at middagsbehovet for en guttetur fra fredag til søndag dekkes.

Første kveld skal dere spise i restauranten som ligger vegg-i-vegg med Hotel Nimb, 

Nimb Bar´n´Grill. Her får dere mat som kler en guttetur. Og veldig god vin, selvsagt.

København har 13 spisesteder med Michelinstjerne. Her må dere bestille tidlig for å få plass. Og min anbefaling er å prøve restaurant FormelB på Vesterbro.

Øl i Kongens by

Ølsmaking hos Nørrebro Bryghus.                                                      Foto: Odd Roar Lange

Er det mulig å dra til København ute å drikke øl? Ja, men det er ikke enkelt. Jeg foreslår at dere legger listen høyt og drar til til Nørrebro Bryghus. Her er det et stort antall håndverksøl, meget god lunsj og muligheter til å oppleve ølsmaking og guiding (må bestilles på forhånd).
Følg med på reisebloggen for enda flere gode Københavntips.
Og dele gjerne dine i kommentarfeltet.

Her er flere Danmarksopplevelser:

Sponset: Denne turen til København var i regi av Visit Denmark og DFDS. Anbefalingene er i regi av thetravelinspector.no