Slik overlever du den lange ventetid på flyplassen.

Lær deg de små knepene for en mye bedre flyreise.

Lenge å vente til neste fly? Hva skal jeg gjøre...?                    Foto: Odd Roar Lange

Lenge å vente til neste fly? Hva skal jeg gjøre...?                    Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange): For mange er oppholdet på flyplassen det aller kjedeligste på reisen. Jeg synes ikke det er det fordi jeg bruker tilden til å se på andre reisende, tenke på hvem de er , hvor de skal, hvordan de er , osv.

Men jeg forstår dem som ikke liker flyplasser. Her er noen overlevelsestips hvis det er lenge å vente på neste fly:

1) Den første og viktigste jobben gjør du før du reiser. Noen ganger kan det nemlig lønne seg å  bestille reise med ulike flyselskap. Og du kan spare mye penger på dette. Men pass på at du får god nok tid til å flytte bagasjen fra det ene flyet til det neste. Reiser med ulike selskap regnes ikke som gjennomgående reise/billett, og reduserer rettighetene dine ved eventuelle forsinkelser. 

Nyt livet på flyplassen.                                                              Foto: Odd Roar Lange

2) Når du ankommer flyplassen så kan du sjekke ved innsjekkingsskranken om du kan få bytte fly - til en tidligere avgang. Dersom du kun har håndbagasje og ikke innsjekket bagasje vil muligheten din til flybytte øke betraktelig.

3) Større flyplasser har sin egen app/nettside. Sjekk disse for gode tilbud i flyplassens butikker/kafeer/restauranter. De gir deg tilbud der du kan spare mye penger, og disse bruker du på punkt .5

4) Finnes det attraksjoner i nærheten av flyplassen? Noen ganger kan du ta gratis shuttletransport til disse, slik at du sparer transportpenger. Skal du oppholde deg mange timer på Gardermoen kan du heller ta toget inn til Oslo sentrum.
Husk at NSB tar halve prisen i forhold til Flytoget. Vil du virkelig betale dobbel pris for samme reisen?  

5) De fleste større flyplasser har VIP-lounger hvor du kan kjøpe deg adgang. For 200-300 kroner får du gratis mat og drikke, gratis internett, gratis lesestoff og god service i stille og gode omgivelser. Bruk denne sjansen til å oppleve luksus mens de andre er misunnelige.

6) En god bok er aldri feil. Men hvor ofte tar vi oss egentlig tid til å lese en bok? Ta deg en tur til bokhandelen på flyplassen og let etter pocketbøkene med novellesamlinger. 

7) Ring en venn. I dag drar vi aldri på besøk til noen uten at det er avtalt. De fleste av oss ringer ikke uten at vi har sendt en melding først for å høre om det passer. Klart det passer. Og nå kan du ringe den vennen du så lenge har tenkt du skulle kontakte, men aldri hatt tid.

Få med deg disse også: