Hetere ferie enn dette får du ikke i Danmark

Har du noen gang drømt om romersk spa? Nå kan du prøve - ved den danske vestkysten.

Klar, ferdig og maskene på.                                                             Foto: Odd Roar Lange

“Et besøk i spa og wellnessavdelingen Romulus er som en reise tilbake til det historiske Rom.
Belysningen, de rå kjempesteinsveggene, fontener, termalbad, dampbad, saunaer og rislende vand gir en helt naturlig ro i kropp og sinn”.
I Romulus er det tillatt å gjør det behagelig for seg selv – akkurat som man gjorde i de romerske tider.”

Slik lokker Skallerup Seaside Resort på den danske vestkysten i sin brosjyre. Men er det virkelig slik?  Jeg dro av gårde og testet: og om jeg ikke følte meg som en romer, så var det i alle fall svært behagelig.
Når man trenger omsorg, personlig pleie, nytelse uten ytelse og et avbrekk fra hverdagen så er dette noe jeg varmt kan anbefale.

Skallerup Seaside Resort (Tidligere Skallerup Klit) ligger ved Vesterhavet, midt mellom Løkken og Hirtshals.
I sommerukene er Skallerup Seaside Resort familienes feriested. Sommerhusene ligger tett, men allikevel slik at de ikke sjenerer hverandre. Helårsåpne Skallerup er i ferd med å bli en stor suksess for par, vennegrupper og voksne som ønsker ro, opplevelser og deilig avslapning.
Her finner du fred, ro og det gode liv.

De deilige timer

Og Romulus Spa er stedet du skal sette av noen timer. Enten det er for å prøve ansiktsmaske og kroppsleire, massasje, eller badstu med saunagus  - eller mye annet fra menyen. Saunagus er en opplevelse der saunaverten bruker håndkle og vann for å få mer damp i saunaen og sørger for å blåse denne mot hver enkelt gjest. Det er mildt sagt dampende hett.
Jeg prøvde også kroppsmassasje - med høy kvalitet i bokstavelig talt alle ledd. 
Det er mulig menn tenker at ansiktsmaske, leirebad, kroppsmassasje og velværebehandling ikke lyder veldig maskulint. Eller tror at dette er noe for jenteturer og kun for damer.
Tenk om igjen. Prøv en romersk opplevelse ved Vesterhavet i Danmark. Jeg garanterer at du blir gledelig overrasket - og fornøyd.

Se bilder fra opplevelsen her:

Spise ute eller "hjemme"?

Skallerup Seaside Resort har lagt opp til selvhushold (om dere ønsker) - men siden mange gjester å spise ute så kan dere spise meget god mat ved restaurant Galleriet i anlegget. Når sant skal sies hadde interiøret tålt en oppgradering. For maten og vinen er topp, servering og service også - mens lokalene bærer litt for mye preg av "kafeteria". 

Husene som er til leie ligger fint til ved stranden. En morgentur eller solnedgangstur er den perfekte aktiviteten for en kjærestetur. Ta med en vindtett jakke, for det blåser som regel ved sjøen. 

Ridetur på stranden

Dersom dere vil prøve noe annet så skal dere ta turen til besøksgården for å bli med på guidet ridetur. Jeg hadde ikke sittet på hesteryggen på 40 år - og fikk derfor en av de rolige hestene i følget. Etter 100 meter føltes det helt naturlig å være på ridetur. Turen ned til stranden - og langs stranden - var topp. Nesten like bra som oppholdet på Romulus. For dét var i særklasse.
Bare prøv selv. For det er dejlig å være norsk i Danmark.

Les mer her.
Skallerup Seaside Resort
Visit Denmark

Fikk du med deg disse?

Reportasjeturen til Jylland var i samarbeide med Visit Denmark. Alle meninger er - som alltid - våre egne.