Nei, ungdommene er ikke dekket av reiseforsikringen din

Disse unntakene i reiseforsikringen er ukjent for de fleste.

Hvor lenge er egentlig familieforsikringen gyldig for barna?  Foto: Odd Roar Lange

(Odd Roar Lange) Familiens helårs reiseforsikring dekker hele familie, hele året. Det tror mange. Og, det er riktig for mange.
Men visste du at det er en aldersgrense du må kjenne til? Når barnet ditt fyller 20 år, eller har flyttet på midlertidig adresse for å studere, er det nemlig på tide å skaffe egen reiseforsikring. Egne barn - som bor hjemme - er normalt omfattet av familieforsikringen kun til første hovedforfall etter at barnet har fylt 20 år. 

Hvem dekkes?

Reiseforsikringen gjelder for den eller dem som er nevnt i forsikringsbeviset, skriver Finansportalen. Du kan kjøpe forsikring som bare omfatter deg selv, eller du kan velge en familieforsikring.

Trodde du at barnet ditt kunne bruke din reiseforsikring etter at det hadde flyttet hjemmefra?                

Forsikringen gjelder for medlemmer av norsk folketrygd med fast bostedsadresse i Norge, og som skal returnere til Norge etter reisen.

For familieforsikring kreves det normalt at dine medforsikrede (ektefelle, samboer, registrert partner, barn, fosterbarn etc.) er registrert med samme bostedsadresse som deg i Folkeregisteret. Men, altså:  Egne barn er normalt kun omfattet av familieforsikringen frem til første hovedforfall etter at barnet har fylt 20 år.

 

Bonustipset: Hva med innboforsikringen?

Det er mange som tror at foreldrenes innboforsikring dekker barnas innbo når barnet flytter ut for å studere men fortsatt har folkeregister-registrert adresse hos foreldrene. Det er bare delvis korrekt. 
- Egen innboforsikring trenger du for nye saker du skaffer deg til den nye leiligheten, eller dersom du endrer folkeregistret adresse eller dersom flytter til et studiested utenfor Norden, forteller pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

Når det gjelder andre typer forsikring enn innbo, så er man ikke lenger dekket i det øyeblikket man flytter ut hjemmefra, selv om det er til midlertidig bolig.  Dette gjelder forsikringer som ulykkesforsikring og reiseforsikring.

Fikk du med deg disse sakene?