Slik skal politiet skaffe flere cruiseturister til Norge

Slik skal politiet skaffe flere cruiseturister til Norge

Derfor tar reiselivsbransjen uvanlige hjelpemidler i bruk for å sikre turistvekst

Carnival Cruises UK har kansellert fem planlagte anløp i Fredrikstad i 2018. Selskapet viser til artikkelen i The New York Times om fremmedkrigerne fra Lisleby. Nå har Politiets overvåkningstjeneste PST skrevet uttalelse om at Fredrikstad er en trygg by. 

Dette skriver avisen Fredrikstad Blad. Det var da avisen New York Times skrev denne reportasjen om direktelinjen mellom bydelen Lisleby i Fredrikstad og jihad i Syria og at Carnival Cruises fikk kalde føtter. 

Rederiet Carnival Cruises UK booket deretter fem cruiseanløp i Fredrikstad for 2018. Men i høst kom den høyst overraskende og triste kontrabeskjeden. Besøkene var avlyst.

– Rederiet viser til artikkelen i The New York Times om Lislebyveien. Den har vært lett tilgjengelig på Internett, også på Wikipedia. Dette viser hvor sårbart markedet er for all informasjon som kan knyttes til terror, sier salgsansvarlig Caroline M. Pettersen i Visit Fredrikstad og Hvaler til lokalavisen.

Ba om politihjelp

Destinasjonsselskapet gikk det det uvanlige skrittet å be om politihjelp for å hale avtalene i land.

Visit Fredrikstad og Hvaler har nemlig bedt Politiets sikkerhetstjeneste (PST) om å skrive en uttalelse om sikkerhetssituasjonen i Fredrikstad, som er sendt rederiet, skriver Fredrikstad Blad.
Politistasjonssjef Trond Torp slår, i følge avisen, fast at Fredrikstad er en trygg by å besøke, både i en norsk og europeisk sammenheng. Han minner om at det aldri har vært noe terrorangrep i Fredrikstad. Øyvind Nilsen, leder for PST i Østfold, orienterer om fremmedkrigerne fra byen og understreker at Fredrikstad er like sikker og trygg som resten av Norge. 

– Denne uttalelsen er sendt videre til Carnival Cruises UK, og vi har også avtalt et oppfølgingsmøte med dem på cruisemessen i Florida i mars 2017, sier Pettersen.

– Vi jobber videre for å få cruiserederiet til byen, og håper at uttalelsen fra PST har virkning, sier Pettersen til Fredrikstad Blad.

Hvor har de fått tak i disse folka?

Hvor har de fått tak i disse folka?

Disse 25 tipsene får deg til å drømme om ferie i Sverige

Disse 25 tipsene får deg til å drømme om ferie i Sverige