OSLO KÅRET TIL EN AV VERDENS 10 BESTE BYER Å BESØKE

På Lonely Planets toppliste for 2018

Oslo om høsten. Vakker og stille.                                             Foto: Odd Roar Lange

(ODD ROAR LANGE) : Oslo er en av verdens beste byer å besøke. Det mener Lonely Planets som i sin årlige kåring Best in Travel 2018 har etterhvert blitt en stor begivenhet for reiselivsnæringen verden over. Og tirsdag ettermiddag presenterte Lonely Planet sine prestisjetunge topp-10 lister over blant annet over beste land, regioner, budsjettvennlige reisemål og byer for året som kommer.
Og denne gangen står Oslo oppført i den sistnevnte kategorien, som eneste nordiske by.

Forsiden på Lonely Planets nye Best-of-bok for 2018

— Dette er helt rått! Å bli valgt ut av Lonely Planet er en stor ære for oss. Dette ville aldri ha skjedd uten støtte fra byens hardtarbeidende reiselivsbransje. Det er så mye positiv energi i Oslo om dagen, og vi gleder oss til å ønske flere reisende velkommen, sier Christian Lunde, adm. dir. i VisitOSLO.

En sommerdag på takrestauranten på Grand Hotel.                     Foto: Odd Roar Lange

— Dette er noe av det største man kan oppnå i reiselivsbransjen. Lonely Planet er ledende på reiseguider i verden. For Oslo og Norge er dette kjempestort, og vil garantert føre til flere besøkende i tiden fremover. 

— Jeg tror dette vil være en viktig bidragsyter til at Oslo skal vokse som reisemål. Og ikke bare under sommer og høysesong, men hele året. Særlig viktig tror jeg det blir for å tiltrekke oss flere reisende på helgetur og kortere opphold.

— Oslo er portalen til resten av Norge for folk flest, og Lonely Planets råd veier tungt over hele verden. Jeg spår en veldig god og spennende tid for både Oslo og Norges reiselivsbransje fremover, sier Lunde.

  Oslo has made our list of the top ten cities in the world to visit in 2018 because visitors can discover innovative architecture and unmissable museums alongside cool bars, bistros and cafes. With lots to see and do next year, there’s never been a better time to visit this cool Scandinavian capital city
— Tom Hall, Lonely Planet’s Editorial Director

Lonely Planets topp ti byer å besøke i 2018:

1: Sevilla, Spania
2: Detroit, USA
3: Canberra, Australia
4: Hamburg, Tyskland
5: Kaohsiung, Sør-Korea
6: Antwerpen, Belgia
7: Matera, Italia
8: San Juan, Puerto Rico
9: Guanajuato, Mexico
10: Oslo, Norge

Dette finner du i boka

  • Top ten countries, regions and cities
  • Best value destinations
  • Best culture trips for families
  • Best new openings and experiences
  • Best new places to stay
  • Top destination races, from walks and marathons to cycles and swims
  • Top vegetarian and vegan destinations
  • Top small-ship expedition cruises
  • Best places for cross-generational family trips
  • Best private islands that everyone can use